over ons
sluiten
0321 388 777

Opvliegers: een soort ‘Sex and the city’ voor 45+

theater

Beleef op vrijdag 4 maart de voorstelling Opvliegers in De Meerpaal. Een voorstelling met het juiste script, een prachtig, eenvoudig en doeltreffend decor, maar vooral met vier fantastische en totaal verschillende actrices/zangeressen. Alle juiste ingrediënten bij elkaar! Opvliegers is een avond vol rondvliegende emoties, ontroering, humor, herkenning, swingen en vooral veel lachen.

Het draait niet alleen om opvliegers, nachtelijk zweten, vergeetachtigheid en stemmingswisselingen – de overgangsfase is voor de vier vrouwen vooral een aanleiding om de balans van hun leven op te maken. Hilarische scènes over luieren rond het zwembad, een yogaworkshop voor dag en dauw of het cocktailuur dat totaal uit de hand loopt, worden afgewisseld met gevoelige bespiegelingen op het leven.

Humor en overgang
Het hoeft niet meer zo serieus, er mag tegenwoordig over dit onderwerp worden gelachen. De voorstelling is luchtig, zonder dat we de emoties schuwen”, vertelt Anne-Mieke Ruyten. “We pikken de draad eigenlijk op bij de tweede Sex and the City-film, waarin de overgang ook werd benoemd.” Antje Monteiro: “De voorstelling gaat echt over allerlei facetten van het leven. Ouder worden, een huwelijkscrisis, het lege-nest-syndroom en een partner die er met een jonge meid vandoor gaat; alles komt voorbij. Het is een heerlijke voorstelling om samen met je vriendinnen heen te gaan.”

datum van publicatie: 25 februari 2016