over ons
sluiten
0321 388 777

Open Lesweek in De Meerpaal

cursussen

Van 14 tot en met 19 september is het Open Lesweek bij De Meerpaal. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje nemen in de lesruimtes, maar mogen uiteraard ook meedoen met de lessen. Muziek maken, tekenen, schilderen, beeldhouwen, dansen, acteren: alles is weer mogelijk in het nieuwe cursusjaar van De Meerpaal Academie.

Margrit Vos en Wouter Rombouts te horen bij Omroep Flevoland op 9 september.

Het aanbod is gevarieerd en biedt voor elke doelgroep bijpassende cursussen. Professionele docenten zorgen voor aanbod op maat. Ook biedt De Meerpaal haar cursisten mogelijkheden om te schitteren op het podium of eigen werk te tonen bij exposities. Meedoen is de kunst! In het seizoen 2015 – 2016 biedt De Meerpaal, verdeeld over alle disciplines, maar liefst 89 verschillende cursussen. Behalve kunstzinnige lessen, biedt De Meerpaal nog veel meer, zoals biljartles, bridgeles, bingo, creaclub, jeu de boules, koersbal en seniorengym. Er zijn activiteiten en lessen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Het complete programma van de Open Lesweek is te vinden op www.meerpaal.nl. Aanmelden is niet nodig.

Start beeldende lessen
In de week van de Open Lesweek starten er ook weer tal van beeldende cursussen, zoals tekenen en schilderen. Er zijn diverse groepen ingedeeld op verschillende niveaus. Bij de basiscursus wordt gewerkt aan concrete opdrachten, zoals stilleven tekenen of landschapsschilderen. Naast individuele begeleiding wordt het werk ook in de groep besproken, zodat de cursist inzicht krijgt over de inhoud van kunst. Voor mensen die al een geruime tijd tekenen en schilderen, bestaat de vervolgcursus waar met name de verdieping van het kunstwerk centraal staat. Liefhebbers die graag naar kunst kijken, kunnen deelnemen aan de cursus Kunstgeschiedenis. In de lessen komen de verschillen stijlperioden aan bod aan de hand van iconische beelden, schilderijen, architectuur en allerlei andere vormen van kunst aan bod.

Urban en Moderne Dans
Voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar starten de danscursussen Urban en Moderne Dans. Daar waar Moderne Dans zich richt op vloerelementen en het ontwikkelen van kracht in je bovenlichaam, staat Urban in het teken van ritme, muzikaliteit en inlevingsvermogen. De lessen van Moderne Dans vinden wekelijks plaats op dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur. Urban vindt plaats op zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Ensembles en samenspellessen
De Meerpaal Academie Muziek is er niet alleen voor instrumentale- en zanglessen, maar biedt ook korte cursussen samenspel aan. Muziekliefhebbers kunnen kiezen uit ensembles voor blazers, strijkers, pianisten, gitaristen, harpisten. Iedere muzikant die het leuk vindt hieraan mee te doen, kan zich aanmelden. Deze ensemble- en samenspellessen zijn niet specifiek voor leerlingen van De Meerpaal. Meer informatie over alle cursussen en de Open Lesweek is te vinden op www.meerpaal.nl

datum van publicatie: 10 september 2015