over ons
sluiten
0321 388 777

Omdenken – ‘De lastige kinderen, heb jij even geluk!’ theatershow komt naar Dronten

theater

Wegens groot succes komt Berthold Gunster samen met acteur Dion Vincken dit seizoen nog één keer terug met de ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ omdenkshow, gebaseerd op de gelijknamige bestseller. De voorstelling is op woensdag 25 oktober te zien in De Meerpaal in Dronten.

Kinderen? Stop met ze op te voeden. Het is vastdenken: kijken naar wat er niet is en wel zou-moeten-zijn. Van een probleem een ramp maken. Eén van de grootste tragedies in het leven is om de perfecte ouder te willen zijn. Denk het om. Maak van het probleem een mogelijkheid.  Hoe? Simpel. Door te kijken naar wat er is en wat er zou-kunnen-zijn. Van een gebrek een talent maken. In de woorden van Berthold Gunster: lastig gedrag is niets anders dan ruwe energie, ongestold verlangen; een behoefte die zich op een stuntelige manier uitdrukt. Kinderen grootbrengen slingert ons heen en weer tussen uitersten. Kinderen zijn een bron van irritatie, frustratie en soms zelfs wanhoop; tegelijkertijd zijn ze een onuitputtelijke bron van liefde, plezier en avontuur.

Mix van lezing en cabaret
Zoals bij alle programma’s van Omdenken is de voorstelling een mix van theater, lezing en cabaret. Ouders én kinderen zijn welkom, maar ook grootouders, onderwijzers, akela’s, jeugdleiders, voetbaltrainers, badmeesters, mentoren, oppassers, gezinsvoogden, pleegouders, kinderrechters, peuterleiders en iedereen die zin heeft in een verfrissende avond. Een avond om over na te denken maar vooral ook om te lachen. Maar pas op: voor wie dit programma heeft meegemaakt, zal opvoeden nooit meer zijn als vroeger. Welkom in de explosieve wereld van de opvoeding!

datum van publicatie: 28 september 2017