over ons
sluiten
0321 388 777

November in het teken van aangepast sporten

cursussen

November is de maand van het aangepast sporten. Tijdens deze maand kunnen liefhebbers deelnemen aan de snuffelperiode van verschillende sportaanbieders. Het doel van deze actiemaand is om algemene aandacht te genereren voor het aangepast sporten en om meer mensen met een beperking of chronische aandoening de mogelijkheid te bieden om te sporten en te bewegen.

De Meerpaal heeft in samenwerking met verschillende sportverenigingen en de buurtsportcoaches subsidie aangevraagd bij ZonMW om het aangepast sporten meer onder de aandacht te brengen. Met de gelden die zijn binnengekomen kon een brochure worden gemaakt waarin ruim 20 aanbieders zijn opgenomen. In november en december kunnen belangstellenden snuffelen aan de verschillende beweegactiviteiten zodat zij zich een goed beeld kunnen vormen van het aanbod.

Drempel
De praktijk leert dat veel mensen met een beperking het lastig vinden om te starten met een sport. Zo zijn er vaak problemen met vervoer, of vindt men het spannend om alleen naar een activiteit toe te gaan. Ook hierin voorziet de projectgroep. Door maatjes te zoeken die meegaan naar de activiteit of het vervoer verzorgen, wordt deze drempel weggenomen. Vanaf begin november liggen de brochures op veel verschillende plaatsen binnen de gemeente Dronten. Ook zijn deze af te halen bij het Serviceplein in De Meerpaal.

<< BEKIJK DE ONLINE BROCHURE >>

IMG_1046

datum van publicatie: 17 oktober 2015