over ons
sluiten
0321 388 777

Nieuwe reeks zitdanslessen start in januari

cursussen

Vanaf maandag 25 januari kunnen dansliefhebbers weer starten met een cursus Zitdans. Deze cursus is zeer geschikt voor mensen die van dansen houden, maar af en toe wat extra steun nodig hebben. De cursus wordt op vrijdagmorgen van 11.15 tot 12.15 uur in Dronten gegeven en op maandag van 13.45 tot 14.45 uur in Biddinghuizen.

Dansen is voor iedereen. “Jong of oud, man of vrouw, super fit of een lichamelijke beperking, het maak echt niets uit. Iedereen kan meedoen tijdens mijn lessen”, vertelt Moniek Goffree. “Onze jarenlange danservaring heeft ons geleerd dat dans enorm kan bijdragen aan het welzijn van mensen. Daarom hebben wij ons verdiept in dansen voor mensen die in het reguliere dansaanbod niet hun weg kunnen vinden”, aldus Moniek Goffree, dansdocente bij dansschool De Meerpaal. “Het is mooi om te zien hoe iedereen geniet van het bewegen en de muziek en dat ze, ondanks hun beperking, soepeler worden en meer vertrouwen krijgen in zichzelf.”

Indrukwekkend

Dansdocent Moniek Goffree heeft enkele jaren geleden een intensieve docenttraining gevolgd bij de organisatie Switch2Move van Andrew Greenwood, die een methode ontwikkelde waardoor iedereen kan dansen. Deze methode is goed geschikt voor mensen met onder andere Parkinson, Reuma en MS. “Wat we tijdens de training hebben meegemaakt is enorm indrukwekkend. Mensen die, ondanks hun ziekte, fitter worden en opeens bepaalde bewegingen weer kunnen maken. Natuurlijk zal de ziekte niet overgaan, maar door deze vorm van dansen krijg je op een laagdrempelige manier toch de beweging die je nodig hebt. Iedereen danst zoals hij of zij wil: zittend of staand, met eigen mogelijkheden en eigen creativiteit. Het belangrijkste is dat iedereen zich veilig voelt tijdens de les en plezier heeft in wat we samen doen.”

datum van publicatie: 10 december 2020