over ons
sluiten
0321 388 777

Nashville Night: van het Bluebird Café naar de Grand Ole Opry

theater

Op vrijdag 2 november is de muzikale voorstelling ‘Nashville Night – The road to Bluebird Café’ te zien in De Meerpaal in Dronten. De voorstelling vertelt het verhaal van countrymuzikanten die door willen breken in het ‘Bluebird Café’ in Nashville en de wens koesteren op te mogen treden in de ‘Grand Ole Opry’; het Walhalla van de countrymuziek.

‘Optreden in het ‘Bluebird Café’, daar doorbreken en uiteindelijk performen in de ‘Grand Ole Opry’, is de droom van zo’n beetje elke artiest die naar het ‘Bluebird Café’ afreist’, aldus producent en toetsenist Leon Priest. Het is opmerkelijk dat het kleine cafeetje het decor vormt van de razend populaire serie ‘Nashville’ en de voorstelling ‘Nashville Night’. ‘Als je het café ziet, zou je niet vermoeden dat het wereldberoemd is’, vertelt Priest. ‘Het plafond is van spaanplaat. Het is er zo klein dat er maar negentig mensen in passen. Het is oud, stoffig en vies. Toch is het dé plek waar wereldartiesten als Garth Brooks, Carrie Underwood en Taylor Swift zijn doorgebroken. Dat maakt het café van onschatbare waarde. Niet alleen het ‘Bluebird Café’ staat bekend om zijn countrymuziek, de hele stad Nashville ademt country.’

Van ingetogen muziek tot grote droom

‘Tijdens de voorstelling brengen we met countrymuziek de droom om van het ‘Bluebird Café’ naar ‘Grand Ole Opry’ te gaan, tot leven’, aldus Priest. ‘In het eerste deel van de show bevinden we ons in het ‘Bluebird Café’. We zitten op barkrukken, dichtbij het publiek en spelen semi-akoestisch muziek van artiesten die in het ‘Bluebird Café’ hebben opgetreden.’ In het tweede deel van de voorstelling vindt er een transformatie plaats. ‘Het decor verandert in dat van de ‘Grand Ole Opry’; de plek waarvan alle country-artiesten dromen daar op te treden. We maken het allemaal grootser.’ De grote hits uit de serie ‘Nashville’ en van artiesten die hebben opgetreden in de ‘Grand Ole Opry’ komen aan bod. ‘Eén van deze nummers, speciaal gekozen door het publiek, is de cover van ‘Ring of Fire’ van Lennon en Maisy. Bekend van de serie ‘Nashville’.’ Het belooft een avond vol fantastische muziek te worden. Muziek waarbij je als publiek gewoon niet stil kunt blijven zitten.

datum van publicatie: 30 oktober 2018