over ons
sluiten
0321 388 777

N.E.W.S. – North East West South – komt naar Dronten

theater

Een viertal percussionisten, afkomstig uit de vier windstreken, heeft zich verenigd in een interdisciplinaire slagwerkproductie waarin energieke slagwerksolo’s, dynamisch ensemblewerk, aansprekende visuals en animaties samenkomen in een verbindend verhaal met als basis het universele ritme, de hartslag. Beleef dit muzikale spektakel op vrijdag 26 januari in De Meerpaal in Dronten.

N.E.W.S. brengt percussie uit de vier windstreken – North (Europa en de Verenigde Staten), East (Azië, met de nadruk op Japan), West (Latijns Amerika), South (Afrika) samen. Ieder windrichting heeft zijn eigen vertegenwoordiger: North, Jeroen de Rijk (door de Slagwerkkrant meerdere malen uitgeroepen tot beste percussionist van de Benelux), East, Gen Hidaka, één van de drummers van Yamato The Drummers of Japan, West Simone Sou (gespecialiseerd in Braziliaanse muziek, percussionist en zangeres) en South, Carlo Hoop (The Surinam Music Ensemble en Fra Fra Sound). Jurriën Rood heeft de regie en het scenario geschreven.

Het verhaal
Lina maakt deel uit van een fanfare. Op een dag sterft haar hond Elmo. Ze voelt zich verward en raakt verwijderd van de fanfare. Terwijl zij haar weg terug probeert te vinden, ontmoet zij de verschillende muzikanten en ontdekt  nieuwe ritmes. Maar ze ontdekt één ding dat ze allemaal gemeen hebben: de hartslag en daarmee brengt ze de drummers bij elkaar. Lina laat de diverse wereldritmes resulteren in een prachtig klinkende slagwerksymfonie.

Amor Musae
Naast de vaste cast speelt er in elke speelstad een plaatselijke fanfare of drumband mee. Voorafgaand aan de voorstelling brengt de malletband van Amor Musae uit Swifterbant enkele stukken ten gehore.

datum van publicatie: 11 januari 2018