over ons
sluiten
0321 388 777

Musicalklassieker My Fair Lady binnenkort te zien in De Meerpaal

theater

Op donderdag 2 en vrijdag 3 november is de musicalklassieker My Fair Lady te zien in De Meerpaal. Kenners zijn het erover eens: My Fair Lady is één van de beste musicals ooit gemaakt. Het is een overrompelende voorstelling, met duizelingwekkende kostuums belooft artistiek producent Hans Cornelissen: “de musical is een droomstart in de reeks van grote musicalklassiekers die wij de komende jaren in de Nederlandse theaters willen brengen. Nederland kan er niet meer omheen; My Fair Lady komt er aan!”

My Fair Lady heeft een imponerende geschiedenis. De musical stond voor de eerste keer in 1956 op de planken met Julie Andrews als Eliza Doolittle. De voorstelling won een Tony en acht jaar later verscheen de filmversie in de bioscopen.

Het verhaal

Een excentrieke professor neemt de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet niet alleen de Engelse elite van slag te brengen…

datum van publicatie: 19 oktober 2017