over ons
sluiten
0321 388 777

Muzikaal begin van 2016

cursussen

Muziekliefhebbers kunnen in de week van 11 januari starten met verschillende korte cursussen op het gebied van ensembles. Zo kunnen muzikanten kiezen voor het Strijkersensemble, het Klassiek Ensemble of de Slagwerkmix voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar.

Docenten van de strijkersafdeling vinden het belangrijk dat violisten en cellisten al vanaf het allereerste begin leren om samen te spelen. En dat kan ook, want zelfs met losse snaren kan je al meedoen! In het Strijkersensemble leer je om goed op de dirigent te letten en naar elkaar te luisteren. Het is geschikt voor alle niveaus, want de partijen worden daar op aangepast.

Klassiek Ensemble
Het Klassiek Ensemble is voor blazers, strijkers, gitaristen, harpisten en pianisten. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. Van de docent leren de deelnemers de fijne kneepjes van het vak als het gaat om beheersing van je instrument en samenspel. Er is ook een speciaal ensemble voor kinderen op de basisschool. Gera van der Meulen: “We gaan samen spélen om op een speelse wijze kennis te maken met de bouwstenen van onze muziek. Improvisatie is ook onderdeel van dit vrolijke samenspelblok voor kinderen in de basisschoolleeftijd”.

Slagwerkmix
Maak in groepsverband kennis met de veelheid aan slagwerkinstrumenten. Deelnemers spelen in groepsverband namelijk op alle mogelijke slaginstrumenten die er zijn. De djembé uit Afrika en de cajón uit Zuid-Amerika komen voorbij, maar ook drumstelonderdelen die je met stokken bespeelt. Leuk voor drummers die zich eens wat breder willen oriënteren, maar ook voor andere instrumentalisten die hun gevoel voor ritme willen verbeteren. Meer informatie over de cursussen is te vinden op www.meerpaal.nl/cursussen.

datum van publicatie: 9 december 2015