over ons
sluiten
0321 388 777

Muziek en dans voor peuters bij De Meerpaal

cursussen

Speciaal voor peuters die zingend en dansend door het leven gaan, start De Meerpaal vanaf 5 oktober twee cursussen: Muziek op Schoot en Dansen met je (klein)kind. Beide cursussen worden verzorgd door Daniëlla Snijders op de vrijdagochtend.

Muziek op Schoot is een vrolijke actieve cursus met bekende en nieuwe liedjes. In een veilige sfeer met veel aandacht voor de kinderen maken ouder en kind samen muziek. Kind en ouder gaan aan de slag met eenvoudige instrumenten als sambaballen, bellenkransen en ritmestokjes. Bovendien neemt Daniëlla iedere week een ander instrument mee waar de kinderen naar kunnen luisteren. Een viool, hapidrum of klokkenspel van héél dichtbij bekijken is een hele belevenis!

Dansen met je (klein)kind

Bij Dansen met je (klein)kind dansen bewegen ouder en kind op gevarieerde muziek. Klassieke-, volksdans- en interculturele muziek worden afgewisseld met gezongen kring- en klapspelletjes. Iedere week staat een ander thema centraal, vaak gekoppeld aan een prentenboek, waarbinnen de kinderen expressief bewegend op ontdekkingsreis gaan. De spel- en dansvormen worden regelmatig herhaald tijdens de cursus waardoor de kinderen zich snel op hun gemak gaan voelen. Ook kent iedere les een vaste opbouw.

Verwondering

“Wanneer ik met muziek bezig ben zie ik verwondering in de ogen van de kinderen,” aldus Daniëlla Snijders die de lessen verzorgt. “De lessen zijn een gezellig moment tussen ouder en kind. Even de slapeloze nachten en doorkomende tandjes vergeten. Het herkennen van liedjes begint al heel vroeg. Hoe eerder je begint met muziek en dans, hoe beter.”

Meer informatie

Beide cursussen bestaan uit tien lessen van 45 minuten. Muziek op Schoot start om 9.00 uur (0-2 jaar) en 10 uur (2-4 jaar) en Dansen met je (klein)kind start om 11.00 uur. Deelname kost € 45,- voor tien lessen. Meer informatie en inschrijven op www.meerpaal.nl.

datum van publicatie: 24 augustus 2018