over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal vervult in jubileumjaar droomwensen

theater

De Meerpaal viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. De hele maand januari konden inwoners van de gemeente Dronten een wens indienen. Met maar liefst 163 wensen kreeg de jury een flinke uitdaging voor de kiezen. Want met zoveel mooie, dankbare en bijzondere wensen was het een hele kluif een paar uit te zoeken die daadwerkelijk in vervulling worden gebracht.

Uit alle inzendingen heeft de jury – bestaande uit wethouder Ton van Amerongen, Gert-Jan van Tilburg uit Biddinghuizen, Marina Lancée uit Swifterbant en projectleiders van ‘50 jaar Meerpaal’ Diana Vinke en Harm van den Berg – ruim 20 wensen gekozen die daadwerkelijk ingewilligd gaan worden in de loop van 2017. De jury was aangenaam verrast over het aantal wensen waar een maatschappelijk betrokkenheid uit bleek. Een greep uit de wensen: “organiseer een leuke middag voor 50 mensen van de Zonnebloem”, “zorg voor ontmoeting tussen 50 culturen, waarbij muziek centraal staat”, laat 50 kunstenaars kunstwerken maken met als thema De Meerpaal” en “zet een fietsroute uit van 50 kilometer, te beginnen bij De Meerpaal, waarbij alle bijzondere plaatsen uit de gemeente worden aangedaan”. De werkgroep is momenteel druk bezig om alle geselecteerde wensen verspreid over het jaar uit te voeren.

Feestweek
Het jubileumjaar van De Meerpaal gaat niet onopgemerkt voorbij. Zo vindt in september een feest plaats van maar liefst vijf dagen: van 13 tot en met 17 september. Deze feestweek is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Dronten. De activiteiten, variërend van sport en spel, workshops of optredens van bekende artiesten, hoopt De Meerpaal voor iedere inwoner een passende activiteit te organiseren. Het precieze programma van deze feestweek wordt halverwege mei bekendgemaakt.

datum van publicatie: 13 maart 2017