over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal verandert in Prentenboekjesstad

theater

Op woensdag 5 oktober is het Prentenboekjesfestival in De Meerpaal. Een festival is voor de allerkleinsten! Wat is er nu heerlijker een theater binnen te gaan, waarvan de foyer is veranderd in een creatieve Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is? Stap letterlijk de verhalen binnen. Bezoek de school van Aadje Piraatje, het kasteel van Ridder Florian, het huis van Floddertje of ga bij Kikker op visite. Tijdens het festival zijn er natuurlijk mooie en spannende voorstellingen te zien, waarbij de kinderen misschien zelf wel een stukje mogen spelen. Het prentenboekjesfestival is een onvergetelijke belevenis voor iedereen, ook voor papa’s en mama’s, opa’s en oma’s of de oppas!

Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen spelen in de theaterspeeltuin in Prentenboekjesstad. Om 14.00 uur starten de eerste ronde voorstellingen met het verhaal van Dikkie Dik en de Taart en Gonnie en vriendjes. Liefhebbers die liever later op de middag aanschuiven, kunnen de voorstellingen in de tweede ronde van 16.00 uur bekijken.

Dikkie Dik en de Taart
“Dikkie Dik is vandaag jarig en verwacht veel visite. Op tafel staat een grote taart. Dikke Dik neemt een hapje, lekker zeg! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik, hou op! Maar hij luistert niet. De taart is op. Wat moet hij nu doen?” Dikkie Dik en de Taart is een geestige, interactieve muziekvoorstelling met levensgrote tekeningen.

Gonnie en vriendjes
Daar heb je Gonnie, het gele gansje met haar rode lievelingslaarsjes. Ze gaat op zoek naar al haar vriendjes. Samen beleven ze grote en kleine avonturen. In deze vrolijke muzikale voorstelling zonder woorden komen de populaire Gonnie-boekjes tot leven.

Kinderboekenweek
Tijdens de Kinderboekenweek 2016 staan opa’s en oma’s centraal onder het motto ‘Voor altijd jong’. De 62ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 5 t/m 16 oktober 2016. De 87-jarige Dolf Verroen schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2016. Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Floor Rieder. Op woensdag 5 oktober start deze feestelijke week in de FlevoMeer Bibliotheek (in De Meerpaal). De middag start om 13.30 uur en is gratis toegankelijk.

Activiteiten

  • Terug in de tijd
  • Ranja met een rietje
  • Aviodrome: vliegen vroeger & nu
  • Genealogie: alles over je voorouders
  • Oudhollandse spelletjes
  • Kijk eens in de spiegel ….
  • 3D printen in het BiblioLab
datum van publicatie: 23 september 2016