over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal start met project FLOW

welzijn

“Mensen met afstand arbeidsmarkt begeleiden naar vrijwilligerswerk”

Wat als de afstand tussen jou en de maatschappij zo groot is dat je niet meer weet waar je moet beginnen? Binnen de huidige participatiesamenleving speelt maatschappelijke betrokkenheid een steeds grotere rol.  Mensen kunnen steeds vaker niet (meer) op eigen kracht de weg vinden binnen de samenleving. Speciaal voor deze doelgroep start vanaf 25 oktober het project FLOW waarbij mensen door middel van vrijwilligerswerk weer meedoen in de maatschappij. Dit coaching traject wordt aangeboden door De Meerpaal Welzijn en mogelijk gemaakt door de gemeente Dronten.

“Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben het gevoel niet meer mee te doen binnen de maatschappij”, vertelt Winanda Huisman, medewerker bij De Meerpaal Welzijn. De doelgroep die binnen dit project begeleid wordt, heeft een grote afstand tot de arbeidsmarkt. “Dat gevoel proberen wij middels dit traject weg te nemen door de deelnemer uiteindelijk binnen een vrijwilligersfunctie aan het werk te krijgen.” Belangrijk aan dit traject is dat de deelnemers het volledig zelf doen, met ondersteuning van de meewerkende instanties en vrijwillige coaches.

Van stap tot stap
Het coaching traject start met basale oefeningen voor de deelnemers; het ritme terugvinden in hun leven. Van daaruit worden er steeds meer oefeningen toegevoegd die ze uiteindelijk brengen tot een functie binnen de samenleving. Door dit project wordt samen met de deelnemer gewerkt aan zelfredzaamheid en eigen kracht.

datum van publicatie: 10 oktober 2016