over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal opent deuren tijdens de Week van Zorg en Welzijn

welzijn

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 13 tot en met 18 maart. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Ook De Meerpaal organiseert verschillende activiteiten op maandag 13 maart in De Steiger in Swifterbant, dinsdag 14 maart in Het Koetshuis in Biddinghuizen en woensdag 15 maart in De Meerpaal in Dronten.

De activiteiten zijn geschikt voor jong en oud. Zo is er een creatieve activiteit waarbij deelnemers aan de slag gaan met het maken van wenskaarten voor een dierbare of voor eenzame ouderen. Ook is het mogelijk aan een gezamenlijk kunstwerk te werken. Voor (beginnende) sportievelingen die willen werken aan een gezondere levensstijl, hebben de buurtsportcoaches een interactief spel bedacht. Tijdens de weerbaarheidstraining staat het vergroten van zelfvertrouwen centraal. De deelnemers leren gebruik te maken van fysieke, verbale en mentale technieken en methodieken om op te komen voor zichzelf. De activiteiten in Biddinghuizen en Swifterbant vinden plaats van 15.30 tot 17.00 uur. In Dronten staan de activiteiten gepland van 14.00 tot 16.00 uur.

Mantelkring
Binnen het thema ‘Zorg goed voor jezelf’ wordt op vrijdagmiddag 17 maart een speciale activiteit georganiseerd voor mantelzorgers. In de liefdevolle zorg voor een ander cijferen mantelzorgers zichzelf vaak naar de achtergrond. In de mantelkring tijdens de ‘Week van Zorg en Welzijn’ wordt de aandacht gefocust op dit onderwerp. Hoe kun je als mantelzorger een goede balans vinden in de zorg voor jezelf en voor een ander? Tijdens de mantelkring kunt u onder het genot van een drankje ervaringen delen en met elkaar in gesprek gaan. Er zijn tijdens deze bijeenkomst gesprekbegeleiders aanwezig van Zorg Verandert. De activiteit vindt plaats van 14.30 tot 17.30 uur. Aanmelden hiervoor kan via mantelzorgdronten@meerpaal.nl of 0321 388710.

datum van publicatie: 9 maart 2017