over ons
sluiten
0321 388 777

Meerpaal en Huis voor Taal starten Meezingcafé

cursussen

Vanaf 11 januari klinkt er maandelijks muziek op de vrijdagochtend op het Serviceplein in De Meerpaal. Huis voor Taal en De Meerpaal Academie starten samen een Meezingcafé. Ontmoeting en de Nederlandse taal leren door te zingen in een ongedwongen sfeer is het doel.

“Het leren van de taal gaat sneller wanneer je dat combineert met een melodie, de ongedwongen sfeer en de energie die samen zingen met zich mee brengt”, aldus Imre Kruis van De Meerpaal Academie. “Op tal van plaatsen in Nederland wordt dit succes al ervaren en nu gaan we het ook in Dronten meemaken.”

Zing gezellig mee

Iedere maand wordt onder leiding van een ervaren zangdocent van De Meerpaal een uur lang gezongen. Op het programma staan Nederlandse liedjes maar ook liedjes uit andere culturen want het Meezingcafé werkt twee kanten op: mensen die al langer of hun hele leven in Nederland wonen en geïnteresseerd in andere culturen zijn ook van harte welkom mee te zingen. Zo leer je van elkaar. Op de vraag of je voor het Meezingcafé ervaring moet hebben met zingen is een eenvoudig antwoord. “Iedereen kan zingen! Niet iedereen zal het daar mee eens zijn, maar het begint met enthousiasme. Dan komt de rest vanzelf.”

Muzikanten gezocht

Het Meezingcafé wordt begeleid op de piano. Maar de organisatie is daarnaast nog op zoek naar meer muzikanten die het leuk vinden om mee te spelen op welk instrument dan ook. Heb je interesse? Stuur een mail naar i.kruis@meerpaal.nl. Het Meezingcafé is gratis toegankelijk van 10.00 tot 11.00 uur en vindt steeds plaats op de 2e vrijdag van de maand. De eerste editie is op vrijdag 11 januari.

datum van publicatie: 13 december 2018