over ons
sluiten
0321 388 777

Meer muziek voor het Kompas en Christiaan Huygens

theater

Op basisscholen het Kompas en Christiaan Huygens klinkt vanaf volgend seizoen meer muziek in de klas! Beide scholen ontvangen een bedrag van € 15.000 van het Fonds voor Cultuurparticipatie om muziekonderwijs in samenwerking met De Meerpaal naar een hoger plan te tillen.

Vakdocenten en expertise van De Meerpaal worden de komende drie jaar ingezet om groepsleerkrachten te ondersteunen. “Op het Kompas staan en gaan we voor vormen en wijsmaken. Dat is meer dan alleen goed lees-, taal- en rekenonderwijs.” aldus Kees van Garderen, directeur van het Kompas. “Daarom grijpen we de kans van Muziekimpuls om de komende jaren muziek meer op de Kompaskaart te zetten.”

Extra impuls voor muziekonderwijs
Sabine Robertson, locatiedirecteur van het Christiaan Huygens: “Op het Christiaan Huygens nemen de kunst- en cultuurvakken een belangrijke plaats in, maar ons muziekonderwijs kon nog wel een extra impuls gebruiken. We zijn dan ook heel blij dat we de subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie toegewezen hebben gekregen. Er liggen mooie plannen klaar!”

Muzikale projecten
De leerlingen van het Kompas en Christiaan Huygens gaan de komende drie jaar aan de slag met muziekworkshops, schoolconcerten en meer muzieklessen die worden verzorgd door hun eigen leerkrachten en vakdocenten van De Meerpaal. Ook wordt er jaarlijks een muziekvoorstelling in De Meerpaal bezocht.

vlnr. Petra Nijenhuis (Christiaan Huygens), Hanneke Maat en Danielle Knol (Het Kompas), Sabine Robertson (Christiaan Huygens), Kees van Garderen (Het Kompas) en Imre Kruis (De Meerpaal)

datum van publicatie: 1 maart 2018