over ons
sluiten
0321 388 777

Mantelzorgcompliment voor mantelzorgers in gemeente Dronten

welzijn

De gemeente Dronten wil inwoners die mantelzorg geven aan een familielid, vriend of kennis een blijk van waardering geven. Daarvoor is er het mantelzorgcompliment! Het mantelzorgcompliment is een tegoed van € 80 dat mantelzorgers kunnen opladen op hun Pas van Dronten. Dit bedrag is te besteden aan bijvoorbeeld een bezoek aan het theater, een restaurant of een winkel. Mantelzorgers kunnen het mantelzorgcompliment vanaf nu aanvragen bij De Meerpaal Welzijn.

Wat is het mantelzorgcompliment?

“De vele mantelzorgers in de gemeente Dronten dragen hun steentje bij aan het beter en makkelijker maken van het leven van een naaste. Dat is een hele belangrijke taak die zij zelf vaak vanzelfsprekend vinden. Met het mantelzorgcompliment willen wij onze grote waardering hiervoor laten zien,” aldus wethouder Van Bergen. Het mantelzorgcompliment is een bedrag van €80 dat een mantelzorgers als tegoed ontvangen op de Pas van Dronten. Dit tegoed kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een bezoek aan het theater of een leuk restaurant. Het compliment is ook te besteden bij verschillende winkels.

Voor wie is het mantelzorgcompliment bedoeld?

Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers. Een mantelzorger is iemand die onbetaald en in zijn eigen tijd zorg verleent aan een familielid, vriend of kennis. “Voor veel mantelzorgers voelt de zorg als een plicht die ze moeilijk uit handen geven. Maar wie zorgt er eigenlijk voor de mantelzorger? Om te voorkomen dat iemand overbelast raakt, proberen wij de mantelzorgers zoveel mogelijk te ondersteunen. Ook het mantelzorgcompliment draagt hieraan bij,” aldus Elma Everaers. Het mantelzorgcompliment is voor mantelzorgers die in de gemeente Dronten wonen (de zorgvrager mag buiten de gemeente Dronten wonen) en tenminste acht uur per week en langer dan drie maanden voor een zorgvrager zorgen.

Hoe werkt het?

Mantelzorgers die bekend zijn bij het Informatiepunt Mantelzorg van De Meerpaal, krijgen in de komende twee weken vanzelf een aanmeldformulier per post toegestuurd. Mantelzorgers die niet ingeschreven staan als mantelzorger, kunnen contact opnemen met De Meerpaal Welzijn via telefoonnummer (0321) 388 710 of per email mantelzorgdronten@meerpaal.nl. Mantelzorgers die zich hebben aangemeld voor het mantelzorgcompliment ontvangen een code waarmee het mantelzorgtegoed op de Pas van Dronten geactiveerd kan worden. Zorgvragers die graag willen dat hun mantelzorger het compliment ontvangt, kunnen ook contact opnemen met De Meerpaal via bovengenoemde contactgegevens.

Dag van de Mantelzorg

Op vrijdag 10 november wordt de mantelzorger jaarlijks in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers uit de gemeente Dronten zijn dan van harte welkom in De Meerpaal voor een dag vol inspirerende en maar bovenal ontspannende activiteiten. Speciaal voor deze dag is er een voorstelling te zien van het terugspeeltheater Amsterdam. De middag start om 13.30 uur en is 16.00 uur afgelopen. Liefhebbers kunnen ook ’s ochtends al deelnemen aan het VraagElkaarCafé (inclusief lunch). Toegang voor deze hele dag is gratis.

Meer informatie

Het Informatiepunt Mantelzorg van De Meerpaal Welzijn ondersteunt mantelzorgers door middel van informatie, advies, praktische en emotionele ondersteuning of door een luisterend oor te bieden. Kijk hier voor meer informatie. Of neem contact op met het Informatiepunt Mantelzorg van De Meerpaal via telefoonnummer 0321 388 710 of per email welzijn@meerpaal.nl.

datum van publicatie: 19 oktober 2017