over ons
sluiten
0321 388 777

Mantelzorgcompliment voor jonge mantelzorgers

welzijn

Ook jonge mantelzorgers in de gemeente Dronten hebben recht op het mantelzorgcompliment. Het mantelzorgcompliment is een tegoed van € 80,- dat mantelzorgers kunnen opladen op hun Pas van Dronten. Dit bedrag is te besteden aan bijvoorbeeld een bezoek aan het theater, een restaurant of in een winkel. Jonge mantelzorgers kunnen het mantelzorgcompliment vanaf nu aanvragen bij De Meerpaal Welzijn. Kijk hier voor meer informatie op.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot ongeveer 25 jaar die thuis (of in de directe omgeving) opgroeien met een familielid dat langdurig chronisch ziek is, lichamelijke en/of psychische beperkingen heeft of verslaafd is. Dit is meestal een vader of moeder, maar kan ook een broer of zus zijn, of zelfs een opa of oma. De aard van de zorg van jonge mantelzorgers kan bestaan uit huishoudelijke taken, emotionele steun geven of verzorgende taken uitvoeren voor het chronisch zieke of gehandicapte gezinslid.

Themabijeenkomsten

In november en december staan er twee bijeenkomsten gepland voor jonge mantelzorgers. Op donderdag 30 november vinden er binnen het thema ‘Zorg goed voor jezelf’ allerlei activiteiten plaats en donderdag 21 december staat volledig in het teken van de feestdagen. Kinderen tussen de 9 en 12 jaar zijn van harte welkom van 15.30 tot 17.00 uur. Voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar vinden de activiteiten plaats van 19.00 tot 20.30 uur. De activiteiten vinden plaats in Chillpoint West aan de Beurs 5 in Dronten-West. Voor meer informatie of aanmelden kun je terecht bij Maroeska den Breejen, mantelzorgdronten@meerpaal.nl of 06 51 72 06 49.

datum van publicatie: 17 november 2017