over ons
sluiten
0321 388 777

Malletband Amor Musae onder de vlag van De Meerpaal Academie

cursussen

Na ruim 50 jaar onderdeel te zijn geweest van muziekvereniging Amor Musae uit Swifterbant gaat de malletband met ingang van dit jaar verder onder de vlag van De Meerpaal Academie verder. De nieuwe naam wordt: De Meerpaal Malletband.

De Meerpaal Malletband is een band volledig opgebouwd uit slagwerkinstrumenten. Het ritme wordt neergelegd door ongestemd slagwerk zoals de snare drum, grote trom, djembé en bekkens en de xylofoons, marimba’s en vibrafoons zijn verantwoordelijk voor de melodie. “Met deze wereld aan geluiden kun je veel verschillende muziekstijlen spelen: popmuziek, klassieke muziek, drumshows en stukken die speciaal gecomponeerd zijn voor de bijzondere bezetting van deze slagwerkgroep”, aldus Ciska Terpstra die als dirigent meeverhuist naar De Meerpaal. Terpstra is al geruime tijd actief als slagwerkdocent bij De Meerpaal Academie. De verhuizing maakt doorstroming van haar eigen slagwerkleerlingen naar de malletband eenvoudiger. Naast de bijzondere bezetting is ook de leeftijd samenstelling van de malletband opmerkelijk. In De Meerpaal Malletband spelen muzikanten samen variërend in leeftijd tussen 7 jaar en 50+.

Meer informatie:

De Meerpaal Malletband repeteert op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Halverwege is er een korte pauze waarbij de jongste leden naar huis kunnen. Meer informatie en de mogelijkheid om een gratis proefles aan te vragen vind je op www.meerpaal.nl

datum van publicatie: 23 januari 2019