over ons
sluiten
0321 388 777

Maak samen muziek bij De Meerpaal Academie

cursussen

‘Muziek maken is leuk, samen muziek maken is nog leuker.’ Onder dat motto starten verschillende docenten van De Meerpaal Academie in de week van 25 september aanstaande met verschillende ensembles.

Zo kunnen violisten en cellisten vanaf woensdagmiddag 27 september muzikaal aan de slag bij het Strijkersensemble. De docenten vinden het belangrijk dat violisten en cellisten al vanaf het allereerste begin leren om samen te spelen. En dat kan ook, want zelfs met losse snaren kan je al meedoen! In het strijkersensemble leer je om goed op de dirigent te letten en naar elkaar te luisteren. Het is geschikt voor alle niveaus, want de partijen worden daarop aangepast.

Klassiek ensemble
Bespelers van klassieke instrumenten zoals bijvoorbeeld de fluit, viool, piano of gitaar leren in tien lessen hoe het is om samen te spelen in een ensemble. Er staat een afwisselend programma op de lessenaar waarbij de docent op zoek gaat naar de uitdaging die past bij het niveau van de leerling. Dit ensemble is voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar. Bij voldoende aanmeldingen is het ook mogelijk een volwassenensemble te starten. Het Klassiek ensemble start vanaf donderdag 28 september om 18.45 uur.

Ensemble Volkskerstzang
Het lijkt misschien nog ver weg, maar voordat je het weet is het zover. Daarom start vanaf vrijdag 29 september een speciaal ensemble ter ondersteuning van de Volkskerstzang op zaterdag 18 december. Het ensemble – bestaande uit blazers, strijkers, pianisten, gitaristen, harpisten en slagwerkers – verzorgt de muzikale begeleiding tijdens deze traditionele meezingavond.

Koperensemble
Koperliefhebbers opgelet! Vanaf zaterdag 30 september om 10.00 uur start het koperensemble. Het repertoire wordt samengesteld afhankelijk van de bezetting en het niveau en varieert van klassiek tot koraal en pop.

Aanmelden of informatie
Deelname aan een van de ensembles kost € 45,-  (<21) of € 67,50,- (21+). De cursisten hoeven geen individuele les te volgen bij de Meerpaal, alle muzikanten zijn welkom.

datum van publicatie: 31 augustus 2017