over ons
sluiten
0321 388 777

Lenette van Dongen speelt hoofdrol in musical VAMOS!

theater

Na jaren in haar uppie op het podium gestaan te hebben, speelt Lenette van Dongen nu weer in een musical: Vamos! ‘Ik wilde wel weer eens met veel mensen iets maken in plaats van dat ik alles zelf bepaal en regel.’ In deze gloednieuwe musical verlaten Lenette van Dongen, Carolina Dijkhuizen en Cystine Carreon huis en haard op zoek naar het geluk in de Spaanse zon. De musical is zaterdag 4 en zondag 5 november te zien in De Meerpaal.

Met het thema van Vamos!, dat er elders een beter leven lonkt, heeft ze zelf ook wat. Niet dat ze huis en haard zou achterlaten voor een finca op het Spaanse platteland, maar ze zei wel het stadse leven van Amsterdam vaarwel om in een Noord-Hollands dorpje neer te strijken. ”Hier ben ik echt gelukkig geworden. De stilte, de zee, de duinen, heerlijk’’, zegt Lenette. ”Ik was ooit echt een stadsmens, maar als ik nu in Amsterdam kom, voel ik me een boertje van buut’n met m’n wandelschoenen tussen al die perfect geklede meiden en jongens.”

Pittig

In zeven weken tijd gingen zij en haar tegenspelers Carolina Dijkhuizen en Cystine Carreon van de eerste lezing van het script naar een complete musical. “Dat is best pittig. Alleen al die teksten al! En musical is een choreografie, óók achter de schermen. Dan kom ik hier van het podium af, moet ik me daar verkleden en verderop weer op het podium. In het schemerdonker, terwijl ik een beetje nachtblind ben. Die andere meiden pakken me soms vast als ik de verkeerde kant op dreig te gaan”, vertelt Lenette. Schaterlachend: “Ze zijn zo lief voor me, maar ik voel me echt zo’n oudere actrice”.

datum van publicatie: 26 oktober 2017