over ons
sluiten
0321 388 777

Kunstwedstrijd met als thema “De Polder”

cursussen

Grand Café De Meerpaal schrijft een wedstrijd uit speciaal voor alle amateurkunstenaars uit de gemeente Dronten. Het is de bedoeling dat er in het Grand Café een kunstwerk aan de muur komt bij de haard. Doe mee en maak kans op een mooie prijs!

Hoe doe ik mee?| De opdracht
Maak een kunstwerk (tekening, schilderij, grafiek, reliëf) met als thema “De Polder”. Je kunt je laten inspireren door het gedicht ‘Oh Polder’ van Esam Al Wasete (stadsdichter van Dronten):

Oh polder
jouw stilte, spreekt
wekt me om samen koffie te drinken
Om het gesprek over je schoonheid te verlengen
En ik flirt met jouw stilte
En ik flirt met jouw polderlucht
Zodat ik spontaan kan spreken
Wij Draaien de letters ondersteboven
Boven je lippen
En ik schrijf alle woorden die ik kwijt was
Laat me voor jou een jurk van krokussen maken
geschikt voor jouw lichaam
en ook een orchidee
Geschikt voor jouw haar
Laat me, schat, je kussen
Maar als ik nog slaap
Wek me dan weer
Met jouw kussen

Specificaties
Het formaat van het kunstwerk: minimaal 1 meter x 1 meter, Maximaal 2 meter x 2 meter en mag maximaal een dikte hebben van 10 centimeter. Het kunstwerk mag ook een twee- of drieluik zijn.

Voor de winnaar
Alle ingezonden kunstwerken worden vanaf 9 december geëxposeerd op het binnenplein van De Meerpaal en daarna beoordeeld door een vakkundige jury. De winnaar wordt op 24 januari 2020 om 16.30 uur bekend gemaakt. Het winnende kunstwerk zal een jaar lang in het Grand Café hangen. Daarnaast krijgt de winnaar een diner voor 2 personen aangeboden.

Aanmelden en inleveren kunstwerken
Ben je enthousiast geworden? Meld je dan uiterlijk voor 1 november aan via de mail m.hanekamp@meerpaal.nl . De gemaakte kunstwerken (voorzien van een deugdelijk ophang systeem) kun je op vrijdag 6 december tussen 11.00-13.00 uur of op zaterdag 7 december tussen 13.00-14.00 uur aanleveren in De Meerpaal.

Mooie samenwerking Dag Atelier De Meerpaal en G-Art
G-Art is een non-profit bedrijf dat zich bezig houdt met de promotie, verkoop en verhuur van kunstwerken die gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking. Ze willen deze mensen een podium geven dat ze verdienen en er mede voor zorgen dat hun werkplekken, zoals het Dag Atelier in De Meerpaal, kunnen blijven bestaan. Het Dag Atelier is een dagbestedingsplek voor jongeren en volwassen met een beperking die creatief bezig willen zijn. De deelnemers kunnen zich op dit gebied verder ontwikkelen. Onlangs heeft G-Art 75 nieuwe werken aangekocht, waaronder een groot aantal van 2 deelnemers van ons Dag Atelier. Dit is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Leefbaarheid van de Provincie Flevoland. Je kan de werken bekijken op www.g-art.nu. Voor meer informatie over het Dag Atelier: https://www.meerpaal.nl/cursus/dag-atelier/

 

datum van publicatie: 7 oktober 2019