over ons
sluiten
0321 388 777

KRO-NCRV Radioprogramma ‘Theater van het Sentiment’ viert haar 20-jarig jubileum met theatertour door het land

theater

Het KRO-NCRV radioprogramma Theater van het Sentiment viert zijn 20-jarig jubileum met een avondvullend theaterprogramma. Een groots feel good feest en een trip ‘Down Memory Lane’. Met de mooiste liedjes uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en een beetje tachtig. Theater van het Sentiment is vrijdag 24 maart te zien in De Meerpaal.

Presentator Marc Stakenburg neemt het publiek mee terug in de tijd met beeldfragmenten van grote en kleine gebeurtenissen, mode, trends, humor, televisie, en nog veel meer. Dit alles onder begeleiding van een fantastische liveband onder leiding van Bob Schimscheimer. De regie van de theatershow is in handen van Martin Bakker en Jochem Kroon, beiden al jaren drijvende krachten achter onder meer de succesvolle theaterproductie Het Groot niet te Vermijden.

Succesvol programma
Op 6 januari 1997 werd KRO’s Theater van het Sentiment voor het eerst uitgezonden op Radio 2. Er was muziek uit die tijd, gesprekken met mensen die toen in het grote of kleine nieuws stonden, er werd een spel gespeeld, er waren berichten uit de kranten van die dag en mensen belden met hun herinneringen. Nog geen twee jaar later werd het programma vier avonden per week uitgezonden. Elke avond stond er een dag uit de jaren vijfig, zestig, zeventig of tachtig centraal.

datum van publicatie: 3 maart 2017