over ons
sluiten
0321 388 777

Korte cursussen voor de allerjongsten

cursussen

Ook in het nieuwe jaar zijn kleine kinderen van harte welkom voor muziekervaringen en –activiteiten bij De Meerpaal Academie. Vanaf januari 2016 beginnen er twee korte cursussen voor de allerjongsten.

DSC02090

Muziek op schoot
Op vrijdagochtend 15 januari 2016 start de cursus Muziek op Schoot, een serie van 8 lessen, voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar en 2,5 tot 4 jaar. De lessen worden gegeven door docente Daniëlla Snijders. Bij de lessen zijn ook ouders welkom, want samen muziek maken vormt een bron van plezier voor ouder en kind. Gezellig en ongedwongen spelen met eenvoudige instrumenten zoals sambaballen, bellenkransen en ritmestokjes. Bewegen met vrolijke materialen zoals ballen, hoepels en dansdoekjes. Bekende en nieuwe liedjes zingen. In een veilige sfeer met veel aandacht voor de kinderen. Bovendien neemt Daniëlla iedere week een ander instrument mee waar de kinderen naar kunnen luisteren. Een viool, hapidrum of klokkenspel van héél dichtbij bekijken is een hele belevenis! Aansluitend is er gelegenheid voor ouders en kinderen om iets te drinken.

Spelen met muziek
Op vrijdagmiddag 15 januari start de cursus Spelen met Muziek. In deze laagdrempelige cursus gaat meester Wim aan de slag met jonge muzikanten in de dop, door middel van zingen, spelen, bewegen en muziek maken op eenvoudige instrumenten. Ongemerkt leren de kinderen over ritme en toonhoogte, maar dit wordt niet zo benoemd, want plezier in muziek staat voorop! Het gaat hier om een serie van 10 lessen voor kinderen van 4 tot 6 jaar (kleuters). De lessen worden gegeven door docent Wim van Lenthe en zijn wekelijks op de vrijdagmiddag van 14.00 tot 14.40 uur. In de eerste en de laatste les zijn ook de ouders welkom.

Meer informatie vindt u op deze site. Heeft u vragen? Mail dan naar activiteiten@meerpaal.nl of bel 0321 – 388 777

datum van publicatie: 24 december 2015