over ons
sluiten
0321 388 777

Met deze activiteiten maak je van Koningsdag t贸ch een feestje 馃憫

algemeen

Geen vrijmarkt, geen muziek in het centrum en de terrassen zijn (nog) dicht. Ook dit jaar wordt de verjaardag van de koning door de lockdown anders dan anders. Gelukkig hebben we een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet!

1. Maak je eigen (alcoholvrije) Koningsdagcocktail聽

Onze keukenprins Joost deelt speciaal voor deze feestelijke dag twee van zijn favoriete cocktailrecepten. De eerste is de Royal Orange, een chique drankje dat ge茂nspireerd is op niemand minder dan prinses Beatrix. Zo maak je ‘m:

  • Vul een wijnglas voor de helft met ijsblokjes.
  • Giet met een barmaatje 15 ml Oranjebitter in het glas en vul het daarna voor de helft met prosecco en de voor de rest met bruiswater.
  • Garneer tot slot met een sinaasappelpartje. Proost!

De tweede variant is een sprankelende gember ananas mocktail. Veel heb je hiervoor niet nodig:

  • Mix Ginger Ale en ananassap in een pitcher (of grote kan).
  • Voeg vervolgens plakjes gember en basillicumblaadjes toe en klaar is kees!

Royal Orange

2. Zing en swing met onze Happy sing-a-long challenge聽

Zing mee met de Meerpaal Jazz & Funkband versie van 鈥楬appy鈥. Gezien de titel mag het er super vrolijk uitzien, dus hang de slingers op en ga uit je dak! Je kunt kiezen uit de lead vocal of 茅茅n van de koorstemmen, maar je mag dat ook beide doen. Stuur jouw filmpje via WeTransfer naar popschool@meerpaal.nl. Doe dat voor maandag 10 mei. Op 15 mei presenteren we het resultaat. Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar het bovenstaand adres of check deze pagina.

3. Doe mee met de koninklijke activiteiten van STADronten

STADronten heeft dit jaar voor Kongingsdag een leuk programma samengesteld, aangepast aan deze tijd. Dus in de buitenlucht, thuis en online. Doe mee met een pubquiz, maak samen cupcakes, versier je fiets en dans samen met Joy-4All. Kijk hier voor het complete programma!

datum van publicatie: 26 april 2021