over ons
sluiten
0321 388 777

Komische muziekvoorstelling over een reis terug in de tijd

theater

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) presenteert een komische muziektheatervoorstelling: ‘De Salon’. Een reis terug in de tijd. De musici nemen het publiek mee naar de tijd van de salons in Wenen en Parijs rond 1920, waar schrijvers, dichters, componisten en musici bij elkaar kwamen om te discussiëren, gedachtes te delen en te luisteren naar de muziek die gespeeld werd. De voorstelling is op zondag 19 februari te zien in De Meerpaal.

Violisten als Georges Boulanger, Georges Enescu, Grigoras Dinicu, Fritz Kreisler en Stéphane Grappelli speelden in deze salons. Het waren niet alleen violisten, maar ook echte performers die hun publiek entertainden. De muziek die klonk, was bedoeld als achtergrondbehang, maar het niveau was vaak ongelooflijk hoog. Niet alleen de muziek, ook de musici waren indrukwekkende virtuozen. De gehele salon zat aandachtig te luisteren of te dansen.

Komisch
Violist Noa Eyl verbindt op komische wijze de verschillende musici en muziekstijlen met elkaar en doet vervlogen tijden herleven. De composities zullen worden afgewisseld met improvisaties, veel interactie, sketches en eigen arrangementen.

datum van publicatie: 10 februari 2017