over ons
sluiten
0321 388 777

Karel J. Schepers treedt op voor basisschoolleerlingen

cursussen

Zo’n 370 leerlingen uit groep 7 en 8 van acht basisscholen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant zijn op maandagochtend 13 februari te gast bij het Pop-Up! Concert van Karel J. Schepers in de Grote Zaal in De Meerpaal.

Na de succesvolle editie van vorig jaar met gastartiest Bertolf vormen dit jaar Karel J. Schepers en zijn band het middelpunt. Schepers deed mee aan Giel’s talentenjacht en bracht twee EP’s uit. Ook was hij al bij DWDD te horen. Hij zorgt voor catchy nummers die barsten van de vrolijke melodieën. Je kan niet onder zijn liefde voor gitaren uit en samen met zijn band, zingt hij meerstemmig Nederlandstalig.

Vaste ingrediënten
Het andere vaste ingrediënt van het Pop-Up! Concert zijn de optredens van de Pop-Up! docenten en leerlingen. Uit iedere kern is tijdens het concert een liedje te horen, gespeeld door de leerlingen. Daarnaast mogen de Pop-Up! leerlingen Karel J. Schepers het hemd van het lijf vragen in een interview. Hoe is het om beroemd te zijn? Hoe schrijf je je eigen lied? Hoe is Matthijs van Nieuwkerk in het echt?

Pop-Up!-traject
De Pop-Up! leerlingen hebben op hun eigen school 16 weken les gehad op de instrumenten drums, keyboard, gitaar en zang. “Muziek is op veel scholen een ondergeschoven kindje.” aldus Imre Kruis, coördinator van het project. “Met Pop-Up! proberen we daar wat aan doen. Muziek is goed voor je motorische en sociale ontwikkeling. Daarnaast kan muziek ook een feestje zijn. Op 13 februari vieren we het feestje dat er in de gemeente Dronten 370 jonge muzikanten bijgekomen zijn.”

Pop-Up! bestaat dankzij een subsidie van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Meer informatie op www.meerpaal.nl/pop-up

datum van publicatie: 7 februari 2017