over ons
sluiten
0321 388 777

Kaartverkoop jubileumweek 50 jaar Meerpaal gestart

algemeen

Dit jaar bestaat De Meerpaal 50 jaar. En dat gaat gevierd worden. Van woensdag 13 september tot en met zondag 17 september zal De Meerpaal het toneel zijn van een feest voor alle inwoners. Van een familievoorstelling voor de kleinsten tot een groot muziekfeest met onder andere Edsilia Rombley: er is voor ieder wat wils.

<< BESTEL HIER TICKETS >>

Beursvloer Junior
Op woensdag 13 september trakteert De Meerpaal ’s morgens op iets lekkers tijdens de plaatselijke markten. ’s Middags wordt de feestweek door de burgemeester geopend en aansluitend is er een Beursvloer Junior. Heeft u kinderen die speelgoed of boeken willen ruilen? Dan is dit de place to be! Op de Beursvloer Junior vind je ook ‘Superaanbieders’. Deze organisaties hebben een prachtaanbod, maar willen ook een tegenprestatie. Je kunt bij hen een plan indienen voor jouw klas, sportteam of vriendengroep. Aan het einde van de Beursvloer kiest elke Superaanbieder één plan uit waar ze mee aan de slag gaan.

Films voor jong en oud
Op woensdag worden er gedurende de dag ook diverse bioscoopfilms getoond voor jong en oud. Van Brandweerman Sam tot Dunkirk en de Turkse Film Sonzus Ask; voor iedereen is er wel iets te zien. Ook De Nieuwe Wildernis zal nog eenmalig te zien zijn in de bioscoop van De Meerpaal. Filmtickets kosten € 5,. Kinderen tot en met 6 jaar kunnen voor slechts € 0,50 naar Brandweerman Sam.

Beursvloer Dronten
Donderdag 14 september staat in het teken van de handel. Met een slag op de beursgong door Burgemeester Aat de Jonge komt de beursvloer tot leven. Een uur lang zoeken vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties (vrijwilligersorganisaties, stichtingen en verenigingen) hét bedrijf of dé organisatie die hen aan die felbegeerde spullen, adviezen of menskracht gaat helpen. Ze stellen zich aan de andere partij voor en proberen deze te interesseren voor hun missie. Een maatschappelijke organisatie biedt ook een tegenprestatie. Er wordt gehandeld op de Maatschappelijke Beursvloer, maar met gesloten beurzen. Hoekmannen of -vrouwen brengen partijen bijeen. Iedereen praat met iedereen. De spreekstalmeester Tineke Stuifzand stuurt de beursvloer aan en zorgt dat iedereen blijft handelen.

Stormbaan en schuimkanon: de game is on!
De vrijdag staat in het teken van sport, spel en teambuilding. Ben je sportief aangelegd? Zet dan vrijdag 15 september in je agenda. Er wordt een heel parcours uitgezet en jong en oud gaan de strijd met elkaar aan. Dit alles vindt plaats in De Meerpaal en op het Meerpaalplein. De DJ ondersteunt de activiteiten met gezellige muziek. ‘s Morgens en ’s middags is er een 5.0 kamp voor de basisscholen van de gemeente Dronten. ’s Avonds is er een 5.0 kamp voor de verenigingen en inwoners van de gemeente Dronten. Er wordt gestart vanuit het binnenplein van De Meerpaal. Vervolgens sprinten de deelnemers naar de 60 meter lange hindernisbaan op het Meerpaalplein. Het schuimbad met schuimkanon en douche zorgt daarna voor verfrissing. De daarop volgende estafette van verschillende sport- en spelactiviteiten is met een nat pak extra moeilijk. Er wordt afgesloten met ‘Fiets ’m De Meerpaal in!’

Van reünie tot groot muziekfeest
Zaterdag 16 september start met een reünie. Tijdens de reünie presenteert Stichting Geschiedschrijving het boek ’50 jaar De Meerpaal’. De kosten van de reünie, inclusief lunch en het jubileumboek, zijn €10,- per persoon. De reünie is een uitgelezen kans om mooie herinneringen op te halen, momenten te delen en natuurlijk te kijken naar de toekomst. De kunstenaars van het Dag-Atelier (een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke en/of psychisch/sociale beperking) hebben het decor gemaakt voor de uitreiking van het 50 jaar Meerpaalboek.

De Meerpaal verzorgt na de reünie een doorlopend middag- en avondprogramma. Er zijn verschillende muziekactiviteiten en er is een sing-a-long met muziek van Annie M.G. Schmidt. Ook zijn er diverse workshops en kinderactiviteiten. Denk hierbij aan danstheater, een graffitiworkshop, ballon vouwen, mobiele speelkooi, kunst maken met je (groot)ouders, figuurzagen en muziekoptredens.

De avond wordt afgesloten met een groots muziekspektakel op het binnenplein! Het 50-jarig bestaan wordt dan luidkeels gevierd met optredens van DJ Mick Monday, Brace, Edsilia Rombley en de Memphis Maniacs! Het feest start om 20.00 uur en gaat door tot 00.15 uur. Tickets voor dit avondprogramma kosten € 5,-.

Kerk draait door en lunch voor het hele dorp
Op zondag 17 september staat verbinding en de culturele samenleving centraal. ’s Morgens ontvangt Harko Boswijk (De Kerk Draait Door) zijn gasten op het podium van de Grote Zaal. De Kerk Draait Door (DKDD)  is een maandelijkse variant op het tv-programma DWDD. De gasten aan tafel zijn mensen uit de gemeente Dronten met verschillende levensbeschouwelijke visies. Thema van de gesprekken is “Hoe mensen met elkaar verbinden”. Het geheel wordt muzikaal omlijst. Aansluitend vindt er een dorpslunch plaats waaraan honderden mensen kunnen deelnemen. De middag wordt feestelijk afgesloten met de familievoorstelling “Peter op zoek naar Pink Panter” met de Zandprinses en het Flevolands Symfonie Orkest (FSO).

 

Voor een aantal onderdelen binnen deze jubileumweek zijn er tickets te koop. De rest is vrij toegankelijk. Tickets voor de film kost € 5,-, de reünie € 10,- (incl. boek en lunch), het muziekfeest op zaterdagavond € 5,-, de dorpslunch € 2,50 en de familievoorstelling op zondag € 5,-. Tickets zijn te reserveren via www.meerpaal.nl/50jaar.

datum van publicatie: 24 augustus 2017