over ons
sluiten
0321 388 777

Junior Reporter Xanthi bezoekt musical ‘Razend’

theater

“Wauw! Wat was dit een unieke kans!”, aldus junior reporter Xanthi. “Zaterdag 18 maart was het zo ver, ik mocht junior reporter zijn van Razend de Musical! Het verhaal dat gebaseerd is op het boek van Carry Slee. En wat heb ik genoten!”

“Ik kwam aan in De Meerpaal, waar ik gelijk achter de schermen werd meegenomen. Daar stond de cast al op te warmen en ik mocht meekijken! Ondertussen heeft Ben (de technicus) alles uitgelegd over de zenders van de acteurs en over de trek (balken met lichten eraan). Ben en zijn team zijn al de hele middag bezig om het licht goed in te stellen. Ben: “Het kan erg gevaarlijk zijn als wij zomaar een trek naar beneden besturen, terwijl er mensen op het podium lopen. Daarom roepen we altijd om als er een trek naar beneden komt.” De acteurs hadden een soundcheck, Maar goed dat ze die hadden, want er ging nog wel even wat verkeerd. Ik kreeg nog een uitleg over het bijzondere decor. De acteurs: “Wij doen alles zelf met het decor. Het lijken nu twee rare kaasblokken maar er gebeurt heel veel mee.”

Interview
Na de soundcheck was het tijd voor hét interview. Ik mocht de hele cast interviewen op het podium, wauw! Ik vroeg mezelf af of ze zelf het boek Razend hadden gelezen. En ja, dat hadden ze allemaal. Maar niet vlak voordat ze begonnen met de musical. De acteurs: “We zijn bang als we het boek lezen dat we dan onszelf gaan vergelijken met het personage in het boek. Het is hetzelfde verhaal maar toch op een hele andere manier.” Na het super leuke gesprek kreeg ik nog een rondleiding door de kleedkamers en de artiestenfoyer. De voorstelling begon!

Het verhaal
De musical gaat over Sven. Sven wordt thuis mishandeld door zijn vader, zijn moeder zegt er niks van. Hij vlucht in zijn hobby, het maken van films. Hij is verliefd op klasgenoot Roosmarijn. Voor de klasgenoten van Sven en Roosmarijn is het makkelijker om in leugens te geloven dan in de harde waarheid en daarom spelen ze samen in de films van Sven.

Na de show kwamen de acteurs nog naar de foyer om op de foto te gaan en een gezellig praatje te maken. Wat een fantastische show! Wauw! Wat was dit een te gekke dag!

Xanthi

datum van publicatie: 20 maart 2017