over ons
sluiten
0321 388 777

Junior Reporter Jesse bezoekt musical ‘Dolfje Weerwolfje’

theater

 

_mg_3183_bw

Op zaterdag 19 november mocht ik als junior reporter naar Dolfje Weerwolfje de musical in De Meerpaal Dronten. Drie kwartier voor de voorstelling werd ik ontvangen door een medewerkster van De Meerpaal. Als eerste gingen we naar de kleedkamers van de acteurs. Daar had ik een interview met de drie kinderen die meespeelden. Ik vroeg bijvoorbeeld hoe ze school en spelen in een musical konden combineren. Soms gebeurt het namelijk dat ze onder schooltijd moeten repeteren. Dan moeten ze eerst toestemming vragen aan de directeur van hun school. Ook vroeg ik of de kinderen geld verdienen met hun optreden, en ja ze verdienen 30 euro per voorstelling. Dat geven ze meestal gelijk aan hun ouders voor de benzinekosten omdat ze door het hele land optreden en hun ouders ze altijd brengen.

Achter de schermen
Na het interview namen we een kijkje achter de coulissen. Daar ben ik te weten gekomen dat als er in het decor iets omhoog of omlaag gaat dat dat gebeurt met een joystick en wat knopjes. Ik hoorde dat het decor ontworpen is door Joris van Veldhoven. Ik vond het een mooi decor. Vervolgens kon ik één van de vier volwassen spelers interviewen. Ik vroeg of zij nog acteertips had voor kinderen. Haar antwoord was dat je dan je eigen emoties op moet schrijven. Bijvoorbeeld: als je boos bent ga je schreeuwen. Dat moet je dan veranderen door te lachen in plaats van te schreeuwen. Zo kun je heel goed de verschillende emoties oefenen.

De musical
Na het interview gingen we de zaal in om de voorstelling bekijken. De musical is het verhaal van één van de boeken van Paul van Loon. Het verhaal gaat over Dolfje. Dolfje wordt 7 en in de nacht van volle maan wordt hij een weerwolf. Dolfje komt in moeilijke situaties, maar uiteindelijk loopt het toch goed af. Het verhaal gaat er eigenlijk over dat je er bij mag horen, ook al ben je anders.

Na de voorstelling gingen we weer naar de kleedkamers om te zeggen dat de voorstelling super tof was. De acteurs vonden dit leuk om te horen. Ik vond het super leuk dat ik junior reporter was. En voor iedereen die de voorstelling niet heeft gezien, zorg dat je hem alsnog te zien krijgt.

Jesse Talens

datum van publicatie: 22 november 2016