over ons
sluiten
0321 388 777

Junior Reporter Floor bezoekt musical Vals

theater

Junior Reporter Floor vertelt:
Bij aankomst in De Meerpaal staan de medewerkers me al op te wachten. Na een korte uitleg, lopen we naar de coulissen. Daar zijn vier mannen druk bezig de laatste technische dingetjes te testen, zoals het omhoog en omlaag gaan van een decorstuk. We bekijken hoe technicus Ben alles bestuurd met twee hendels, wat knopjes en een computer. “Straks gaat een meneer in de zaal zitten en hij geeft via een koptelefoon met microfoontje door wanneer en voor hoelang ik het decorstuk moet laten zakken”, legt hij uit. “Kijk, nu laat ik dat achterste decorstuk zakken.” Hij duwt een hendel wat omlaag en er komt een trek (zo’n ijzeren balk waar decorstukken en lampen aangehangen kunnen worden) naar beneden. Een collega helpt hem door te kijken of alles goed gaat. Ben vertelt: “Straks gaan deze grote lampen – Ben wijst naar het plafond – uit en gaan de blauwe lampen aan. Het publiek ziet deze lampen niet, maar voor mij is het genoeg om alle knopjes te zien.” Terwijl hij met zijn team nog de laatste dingetjes klaar maakt, lopen wij naar de artiestenfoyer. Daar zijn de Priscilla Kneteman, Vivian Panka, Patricia van Haastrecht en Rianne Peterson in de kleedkamer druk bezig met hun make-up.

Het interview

Jullie reizen met de musical door bijna heel Nederland en treden op voor veel publiek. Is dat niet ontzettend spannend?
Rianne Peterson: “Ja, het is nog steeds heel spannend, want we zijn nog bezig met de try-outs. Elke keer veranderd er wel wat.”

Jullie spelen allemaal een hoofdrol. Hoe zijn jullie daaraan gekomen?
Patricia van Haastrecht: “Ik ben er later bij gekomen, want ze wilden een grotere cast. En zo gingen ze kijken voor actrices en vonden ze mij.”
Priscilla Kneteman: “Twee jaar geleden was ik al gevraagd voor deze musical en toen had ik gezegd dat ik wel een rol wilde spelen. Een half jaar terug belden ze me weer nadat ze mijn auditie voor iets anders hadden gezien. En dan moet je natuurlijk auditie doen.”

Er wordt vooral in het weekend gespeeld. Hebben jullie dan nog wel vrije tijd en wanneer wordt er dan geoefend?
Rianne Peterson: “Ik zit in het vierde jaar op een musicalschool in Tilburg, maar ben vrij-geroosterd. Ik moet nog wel naar mijn zanglessen, maar buiten dat moeten we vooral veel oefenen voor de musical. Nu even geen vrije tijd.”
Vivian Panka: “Ja, ik zit ook nog op school, maar ben vrij-geroosterd aangezien dit mijn stage is. Maar vrije tijd hebben we inderdaad niet, vooral veel oefenen. Als de première is geweest, zullen we weer meer vrije tijd hebben.”
Priscilla Kneteman: “Ik doe doordeweeks vooral veel stemmetjes in spreken, voor programma’s als Zack and Cody en zo. En wederom veel oefenen.”

Hoelang zijn jullie uiteindelijk bezig geweest met het voorbereiden van de musical tot de eerste voorstelling?
Vivian Panka: “Een maand oefenen plus een dag foto’s maken voor de poster.”
Patricia van Haastrecht: “Waar ik niet op sta, haha.”

Zijn jullie trots op het eindresultaat?
In koor: “JA!”
Rianne Peterson: “Maar we zijn nog niet helemaal klaar eigenlijk, het zijn nog de try-outs.”

Na het interview lopen we naar de zaal en genieten we van de voorstelling. Vanaf het begin tot het eind voel je een giga-grote spanning, van geweerschoten tot gegil. Het is een sterk verhaal en al snel worden de problemen tussen de vriendinnen duidelijk. Ook de actrices en de acteur doen het geweldig, met prachtig gezongen liedjes en mooi acteerwerk. De voorstelling was werkelijk een sensatie om naar te kijken, met prachtige licht- en geluidseffecten, die mooi in elkaar overliepen en goed bij elkaar pasten. Heel knap, echt heel gaaf.

img_2865

datum van publicatie: 20 oktober 2016