over ons
sluiten
0321 388 777

Jongeren gebruiken de maatschappelijke diensttijd om te bouwen aan hun toekomst

welzijn

Caritas Urk, De Meerpaal en Carrefour – welzijnsinstellingen uit Urk, Dronten en de Noordoostpolder – slaan de handen ineen voor een proeftuin in het kader van de maatschappelijke diensttijd voor jongeren. Hierbij wordt samengewerkt met het onderwijs. De drie organisaties hebben ruime ervaring met het begeleiden en matchen van jongeren naar vrijwilligerswerk, zowel via de maatschappelijke stage als andere manieren.

Binnen deze proeftuin richten zij zich op jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar en sluiten aan bij de studieloopbaanbegeleiding (SLB) omdat jongeren hebben aangegeven dat zij op dit gebied praktijkervaring missen. De maatschappelijke diensttijd is bij uitstek geschikt om deze ervaring (en ook andere vaardigheden) op te doen bij maatschappelijke organisaties en bedrijven. Jongeren gaan dan eerst aan de slag als vrijwilliger en als beloning daarvoor kunnen ze meekijken bij een bedrijf of een cursus volgen. Dit project is een van de 38 projecten waaruit methodes kunnen volgen om de maatschappelijke diensttijd landelijk uit te rollen. De organisaties hebben hiervoor subsidie ontvangen van ZonMW, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meedoen?
Wil jij met jouw bedrijf of maatschappelijke organisatie meedoen en jongeren een kans geven om zichzelf te ontwikkelen of meer informatie over de maatschappelijke diensttijd? Meld je dan aan bij: Dronten: Winanda Wouda, 06-26900575
Noordoostpolder: Petra Zeeman, 06-83528810.
Urk: Betty Verheij, 06-40062147

datum van publicatie: 18 oktober 2018