over ons
sluiten
0321 388 777

De Jeugd van Tegenwoordig komt met absurd hilarische musical

theater

Het moest er een keer van komen: een musical met De Jeugd van Tegenwoordig. De dwaasheid en het hogeschool-rapwerk lenen zich daar uitstekend voor. Zonder De Jeugd zelf, maar met vier karakterpoppen, bediend door een dansende, rappende, playbackende topcast. Een musical dat eigenlijk niet past binnen dit genre, want met de humor van De Jeugd van Tegenwoordig appelleert te voorstelling aan de smaak van een geheel nieuw publiek. Beleef deze bijzondere voorstelling op woensdag 14 december in De Meerpaal.

Als De Jeugd van Tegenwoordig een musical gaat maken, weet je dat het genre op zijn grondvesten zal schudden. De mannen van De Jeugd zijn gedurende het hele proces nauw betrokken en ze hebben de verhaallijn bedacht. Een absurde vertelling waarin het muzikale brein Bas Bron ontvoerd is door Auschurk en zijn handlangers, de zilverluitjes.

Karakterpoppen
Waarom eigenlijk poppen en geen musical met de leden van De Jeugd zelf? Creative Producer Erik Holman: “Toen hun eerste single uitkwam, waren die jongens nog zo wild. Ze kwamen niet op tijd en braken de kleedkamers af. Daar durfden we niet mee op tournee te gaan”, zegt Holman lachend. “Bovendien geven die poppen juist extra humor aan het verhaal. Als poppen zingen over seks, dan is het meteen heel absurd en hilarisch.” De poppen zijn ontworpen door Jonathan Saville, die ook de poppen voor de Muppet Show maakte.

datum van publicatie: 24 november 2016