over ons
sluiten
0321 388 777

Jazzconcert in De Meerpaal: Six Decades Of My Father

theater

Op dinsdag 16 april om 20.30 uur brengen Stageband Jazz Orchestra en Vocal Group Treats een bijzonder jazzconcert in De Meerpaal. Bij wijze van alternatieve Mattheus Passie kunt u rond de Paasdagen komen luisteren naar de Jazz suite ‘Six Decades Of My Father’, een bijna 90 minuten durende compositie uitgevoerd door een bigband en vier zangers.

Het thema van ‘Six Decades Of My Father’ is het leven van de vader van de componist Marco Kerver. Dat leven kenmerkte zich door een valse start. Geboren net na het begin van de Tweede Wereldoorlog was Huub Kerver een echt oorlogskind. In de suite is het hele leven in muziek gevat. Van de oorlog, tot zijn passie voor Engelse literatuur, van gezondheidsproblemen tot zijn twijfels over de kerk en zijn dood in 2001. Zie het als een muzikale versie van Geert Maks ‘Eeuw van mijn vader’.

Veelzijdige compositie

Voor het samenvatten iemands leven zijn veel muziekstijlen en evenzoveel solisten nodig. De veelzijdige compositie voert langs grote verschillen in dynamiek en klankkleur en wordt live uitgevoerd door de professionele muzikanten van de Stageband Jazzorchestra en Vocal Group Treats. Het 21-koppig orkest wordt bij elkaar gehouden door Meerpaaldocent en drummer Imre Kruis. Kaarten voor ‘Six Decades Of My Father’ zijn te koop aan de zaal voor € 10,-. Reserveren kan online op www.jazzsuite.nl.

datum van publicatie: 3 april 2019