over ons
sluiten
0321 388 777

Jarige Meerpaal vervult droomwensen

algemeen

Op zondag 10 september, voorafgaand aan de feestweek, wordt er een fietstocht van 50 kilometer georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Het is de eerste van ruim 20 droomwensen die, vanwege het 50-jarig bestaan van De Meerpaal, in vervulling gaat. Albert Bleijenberg had als wens om een fietstocht van 50 kilometer te fietsen om zo de inwoners van de gemeente Dronten door verschillende plekken te leiden en om te zorgen dat mensen buiten Dronten ook in Dronten zouden komen.

De fietstocht wordt in een groep gefietst en gaat om 13.00 uur van start vanaf het Meerpaalplein. De verwachting is dat de groep rond 17.00 uur weer terug is bij De Meerpaal. Albert fietst deze dag uiteraard mee en hoopt met zijn wens vele fietsliefhebbers te kunnen verblijden. Onderweg staat er voor iedere deelnemer een kop koffie met gebak klaar. Voor deelname aan de fietstocht zijn geen kosten verbonden en opgave is niet nodig. Het is ook mogelijk om de tocht zelfstandig te fietsen of vanaf een andere plek aan te sluiten op de route. De route wordt die dag gepubliceerd op de website van Sport in Dronten en op www.meerpaal.nl.

Ruim 20 wensen in vervulling
De hele maand januari konden mensen hun droomwensen in De Meerpaal in het Droomkasteel hangen. Eind januari stond de teller op 165 wensen, van kleine tot grote wensen, gekke wensen, onuitvoerbare wensen. Een vakkundige jury selecteerde ruim 20 wensen. Deze wensen gaan dit jubileumjaar allemaal in vervulling.

Jeugdburgemeester
De droomwens van de 11-jarige Jordy Jongman is iets heel anders. Jordy gaf aan dat hij graag jeugdburgemeester wil zijn. Daarom zal hij tijdens de feestweek échte burgermeestertaken vervullen. Komende week heeft Jordy al een voorbespreking met burgermeester Aat de Jonge. Jordy zal op 14 september de Junior Beursvloer openen en tijdens De 50 jaar Meerpaal Reünie krijgt hij het eerste exemplaar van het jubileumboek overhandigd.

De overige wensen worden later dit jaar vervuld.

datum van publicatie: 1 september 2017