over ons
sluiten
0321 388 777

Isabelle Beernaert komt met puur dansverhaal naar De Meerpaal

theater

Na haar succes bij So You Think You Can Dance en haar overwinning bij The Ultimate Dance Battle sloeg de voorstelling Ne Me Quitte Pas in als een bom: de tournee langs de grote zalen van Nederland en België was onmiddellijk uitverkocht. Dit seizoen komt ze terug en steekt haar opzienbarende productie in een geheel nieuw jasje. De veertienkoppige, veelkleurige, internationale dansploeg vertelt met zorgvuldig gekozen muziek, projectie en styling opnieuw het verhaal van verloren liefde. Op vrijdag 2 december is deze nieuwe show te zien in De Meerpaal.

Na Ne Me Quitte Pas volgden vijf nieuwe producties, waaronder Glass en Under My Skin. Intense verkenningstochten, steeds dieper gravend naar de emoties en gevoelens die een mens drijven. Isabelle: “En nu, zes jaar later bijna, keer ik terug bij dat eerste gevoel. In de tussentijd heb ik opnieuw liefgehad en opnieuw de pijn van het scheiden gevoeld. Daardoor wilde ik Ne Me Quitte Pas opnieuw maken. Wat heb ik ontdekt? De pijn is hetzelfde gebleven, maar hoe ik er nu mee omga, dát is anders. En dat maakt het stuk ook anders. Iets wat mensen zullen merken die het destijds zagen en nu weer: het gevoel is nog steeds puur en authentiek, het omgaan met dat gevoel is met me meegegroeid.”

Grote, iconische verhalen
Beernaert gebruikt grote, iconische verhalen om haar gevoelens over te brengen, ze gebruikt ook terugkerende kleuren, zwart en wit – en dan in het midden geen grijs, maar hartstochtelijk rood. Grote verhalen met lyrische muziek van Damien Rice, van Muse, van Barbara; grootse melodielijnen. Er zijn nieuwe filmbeelden, geprojecteerd op het beweegbare decor. Ook technisch is er veel meer mogelijk: de close-ups zijn scherper, de dansers zijn nog beter zichtbaar. “Het zijn verhalen die mensen kennen, waarbij ze zich veilig voelen”, vertelt Isabelle. “Binnen die verhalen maak ik voorzichtig ruimte. Je moet het toe willen laten. Alleen als je gevoelens toelaat, komen ze dichterbij.” Beernaert glimlacht: ‘Ne Me Quitte Pas is nu nóg dichterbij.’

datum van publicatie: 24 november 2016