over ons
sluiten
0321 388 777

‘In de Vlaamsche Pot’ binnenkort te zien in De Meerpaal

theater

Op donderdag 26 april is de hilarische voorstelling ‘In de Vlaamsche Pot’ te zien in De Meerpaal. De voorstelling is een typisch geval van ‘kent u deze nog?’ De komische televisieserie uit de jaren negentig is door Theater van de Klucht uit de kast gehaald voor een theaterbewerking. De serie volgt een restaurant onder leiding van Karel (Bas Muijs) en zijn partner en kok Luciën (Onno Innemee). Het restaurant lijkt onderhevig aan de wet van Murphy: alles wat mis kan gaan, gaat mis.

Dit lijkt vooral te liggen aan de spanningen tussen het personeel. Ober Frits (Arijan van Bavel) is onhandig en heeft meer aandacht voor zijn collega Dirkje (Bettina Holwerda-Bakkum) dan voor zijn werk. De hele dag door zit hij achter haar aan, voornamelijk met een constante stroom seksgrappen. Het is de vaste formule van de tv-serie: Frits maakt ongepaste opmerkingen naar Dirkje en doet daarom zijn werk niet netjes. Dit tot de grote frustratie van de zakelijke Karel, die het toch niet over zijn hart kan verkrijgen om hem te ontslaan.

Typische klucht

In de Vlaamsche Pot is een typische klucht. De speelstijl is overdreven, met een goed gevoel voor komische timing bij alle acteurs. Ze zijn allemaal erg herkenbaar gespeeld, natuurgetrouw aan de serie als het gaat om trekjes en intonatie.

datum van publicatie: 12 april 2018