over ons
sluiten
0321 388 777

Hoofdrollen voor Edwin Jonker en Bettina Holwerda in A Chorus Line

theater

Edwin Jonker en Bettina Holwerda gaan de hoofdrollen spelen in de musical A Chorus Line. De musical won in het buitenland een regen aan prestigieuze prijzen, zoals negen Tony Awards, waaronder die voor Beste Musical. Op donderdag 17 en vrijdag 18 november is deze musical als enige in Flevoland te zien in De Meerpaal in Dronten.

Artistiek directeur Hans Cornelissen: “Deze titel stond al jaren op onze verlanglijst. Het wordt onze eerste dansmusical. Deze musical gaat over ons vak. En als er een musical is waarin alle disciplines gelijkwaardig aan bod komen is het deze. Zinderende choreografieën, indringende spelscènes en prachtige, wereldberoemde songs. We zijn blij met de grotendeels jonge en getalenteerde cast. Hoofdrollen zijn er voor Edwin Jonker (Zach), die de laatste jaren de ene na de andere mooie rol speelt en Bettina Holwerda (Sheila), ster uit musicals als Fame en Grease.

Musicalklassieker
A Chorus Line speelt zich af op een toneel in een Broadway theater waar een groep dansers auditie komt doen voor een rol. Het publiek krijgt een kijkje in hun levens en hun motieven om voor dit onzekere vak te kiezen. A Chorus Line is de voorloper van tv‐talentenjachten en laat de genadeloze afvalrace vol bloed, zweet en tranen van dichtbij zien. Door de briljante mix van zang, dans en meeslepend drama won de musical een regen aan prestigieuze prijzen, waaronder de eerder genoemde negen Tony Awards. Het stuk groeide wereldwijd uit tot een kaskraker en nummers als ‘I Hope I Get It’, ‘I Can Do That’, ‘What I Did For Love’ en ‘One’ werden regelrechte musicalklassiekers.

datum van publicatie: 27 oktober 2016