over ons
sluiten
0321 388 777

Meerpaalpashouders extra voordelig naar Casablanca !

theater

Het ultieme liefdesverhaal Casablanca – in een nieuwe bewerking van Jibbe Willems – komt voor het eerst in de Nederlandse theaters. Op 8 maart komen ze als een van de eerste theaters naar De Meerpaal.

Speciaal voor onze Meerpaalpashouders is er een sterk gereduceerd tarief. Via deze link kunt u uw tickets reserveren voor Casablanca.

Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (KLEM, LEEF!) spelen de gedoemde geliefden Rick en Ilsa waartussen de passie onvermijdelijk oplaait als ze elkaar tegenkomen in Casablanca. Toen hen werd gevraagd hoe het is om te spelen in een stuk dat is gebaseerd op een bijna tachtig jaar oude film antwoordt Stefan: “Als ik anderen vertel dat ik in Casablanca speel, dan hoor ik meestal terug dat ze dat één van de beste films aller tijden vinden. Het is een klassieker, net als de stukken van Shakespeare, bijvoorbeeld. In Nederland is Casablanca nog nooit op toneel uitgevoerd. Er is geen rijke opvoeringstraditie, maar we treden wel in de voetsporen van Humphrey Bogart en Ingrid Bergman. Dus dat is eervol.” Waarop Jamie lachend aanvult: “En dat maakt het dan meteen ook weer heel spannend. Juist omdat het zo’n grote film is.”

Naar Casablanca | Stefan Rokebrand en Jamie Grant | 8 maart 2019 in De Meerpaal, Dronten

De film Casablanca werd genomineerd voor acht Oscars en won er drie waaronder de prestigieuze prijs voor ‘Beste Film’. Nu komt het verhaal voor het eerst in nieuwe bewerking met live muziek naar de Nederlandse theaters. De try-outs zijn o.a. in De Meerpaal in Dronten.

 

datum van publicatie: 22 februari 2019