over ons
sluiten
0321 388 777

Het Meezingcafé gaat weer van start

cursussen

Vanaf vrijdag 13 september klinkt er weer muziek op het Serviceplein tijdens het maandelijkse Meezingcafé. De dagelijkse sores even gezellig van je af zingen terwijl je nieuwe mensen ontmoet, dat is het idee van het Meezingcafé.

Het Meezingcafé is een initiatief van De Meerpaal Academie en Huis voor Taal en heeft ontmoeting tussen Nederlanders en nieuwe Nederlanders als doel. Net zoals dat een versje je op school kan helpen om bijvoorbeeld de tafels te onthouden, kunnen liedjes helpen om te oefenen met de Nederlandse taal. De melodie maakt het nu eenmaal eenvoudiger om woorden te onthouden.

Gezelligheid als basis

“De opzet van het meezingcafé is niet schools, eerder gezellig”, aldus Imre Kruis. “Mensen die niet zoveel zelfvertrouwen hebben in hun Nederlands kunnen om te beginnen zachtjes meezingen.” De aanstekelijke werking van het zingen in een groep zorgt dat je steeds steviger durft te zingen en de Nederlandse taal hardop durft te gebruiken.

Meer info

Het Meezingcafé staat onder leiding van zangeres Angelique Vlieger. Het vindt iedere tweede vrijdag van de maand plaats vanaf 10.30 uur op het Serviceplein in De Meerpaal en is gratis toegankelijk. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten met een kopje koffie of thee.

datum van publicatie: 29 augustus 2019