over ons
sluiten
0321 388 777

Herman in een bakje Geitenkwark 2

theater

Op zondag 22 januari zijn de jongens van Herman in een Bakje Geitenkwark te zien in De Meerpaal. De muzikale groep presenteert een sterk staaltje fysiek theater, dat vaak ontaardt in aangename meligheid. De samenzang van dit viertal is zo aanstekelijk dat ze elk lied naar een hoger plan tillen. Met hun prachtige techniek, overtuigende spelplezier en eigenzinnige insteek laat Herman in een Bakje Geitenkwark zien waar humor voor bedoeld is: om te lachen.

Het is knap wat Polle Vrienten, Rein Mulder, Benny van der Bijl en Rob Veugelaers laten zien en vooral horen in hun tweede voorstelling. Het geluid komt van alle kanten en toch komt er geen muziekinstrument of computereffect aan te pas. De vier mannen van Herman in een bakje Geitenkwark weten het allemaal voort te brengen met hun eigen stemmen: gesproken tekst, beatbox en vooral veel vierstemmig a capella.

Timing is alles
Dat timing alles is, is vooral terug te zien in de manier waarop de jongens op elkaar zijn ingespeeld. Het is de combinatie van dat vocale vuurwerk en humor die Herman in een Bakje Geitenkwark een uitzonderlijk gezelschap maakt. Uiteraard in de prachtig gezongen liedjes, waarin de soms platte maar daarom niet minder grappige teksten vaak haaks staan op de muzikale stijl, maar vooral ook in de manier waarop de jongens hun stem gebruiken om het fysieke spel aan te vullen.

datum van publicatie: 5 januari 2017