over ons
sluiten
0321 388 777

Henk Poort komt met ‘authentieke voorstelling’ naar Dronten

theater

Op vrijdag 22 december laat Henk Poort het publiek kennismaken met de ‘omes’ uit de Jordaan die ongevraagd hun levenslessen aanbieden. Hij vertelt van het leven in de Jordaan, waar de opera’s luidkeels werden meegezongen tot een leven in opera en musical, waar de Jordaan nooit vergeten werd.

Ze noemden hem vroeger altijd Henkie-net-niet. Henk Poort zegt het met onverholen zelfspot, in zijn solovoorstelling Ik ben mijn lied. Hij maakte net niet de meubelmakersopleiding af en werd net geen Nederlands kampioen judo. Maar een groot opera- en musicalster werd Poort wel degelijk. Nu staat hij, voor het eerst van zijn leven, als zichzelf op het podium, om te vertellen over zijn leven. Het is duidelijk een stap buiten zijn comfortzone, maar wel een heel geslaagde.

Persoonlijk verhaal van Henk Poort

“Ik denk dat niemand zit te wachten op mijn levensverhaal, maar ik vind het wel leuk om te vertellen wat er allemaal onderweg gebeurd is”, vertelt Henk Poort. “Het is wel een enerverende rit geweest vanaf die eerste jaren in de Jordaan tot aan de grote opera podia in het buitenland. Op papier was ik niet voorbestemd om dat niveau te halen. Daarvoor stond mijn bedje op de verkeerde plek. Maar niets is minder waar gebleken. Dat verhaal wil ik graag vertellen.” Henk Poort wil zijn publiek een heerlijke avond geven en een kleine blik in de keuken van zijn leven. Het verhaal wordt afgewisseld met nummers die voor hem een bijzondere betekenis hebben. “Je kan als operazanger natuurlijk niet een hele avond alleen maar praten!”

datum van publicatie: 7 december 2017