over ons
sluiten
0321 388 777

Helder Uit: ‘Een duik in de leefwereld van een puber’

welzijn

Speciaal voor ouders van pubers in de gemeente Dronten organiseert De Meerpaal op maandag 20 mei een gratis ouderavond. Ouders en verzorgers hebben vaak vragen over het gebruik van alcohol van hun puberende kind. Tijdens ‘Helder Uit’ krijgen ze informatie over opvoeding in relatie tot alcohol. De avond wordt georganiseerd door De Meerpaal, GGD Flevoland, Tactus Verslavingszorg en stichting Forzsa.

De meeste pubers hebben alcohol wel eens geprobeerd: een mixdrankje, een biertje of een wijntje. Maar waar ligt de grens? Alcoholgebruik op jonge leeftijd kan zeer schadelijk zijn voor de ontwikkeling. Voor het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren spelen de ouders een belangrijke rol. Tijdens deze avond krijgen ouders handvatten over hoe ze dit thema thuis kunnen behandelen.

Programma

De avond start met een opening en theatervoorstelling van de interactieve theatergroep DNL. Zij laten zien hoe ouders het gesprek met kinderen aangaan. Daarna vinden er twee presentatierondes plaats: een ervaringsdeskundige vertelt hoe zijn leven is verlopen na het gebruik van alcohol en in quizvorm wordt de kennis getest over jongeren en alcohol. De avond start om 19.00 uur in De Meerpaal en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via helderuit@meerpaal.nl. Let op: VOL = VOL

datum van publicatie: 3 mei 2019