over ons
sluiten
0321 388 777

Fotograaf André Hanekamp exposeert in De Meerpaal

cursussen

Fotograaf André Hanekamp, in Dronten bekend als portretfotograaf AHfotostudio, exposeert vanaf 24 mei op het binnenplein van De Meerpaal. De expositie bestaat uit een deel van zijn portretwerk en geeft een breder beeld van zijn digitale kunstwerken. De werken zijn tot en met 20 juli te zien op het binnenplein van De Meerpaal.

“In 2010 kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en vanaf dat moment is fotografie een passie/verslaving geworden”, aldus André. “Als autodidact was ik niet gehinderd door enige technische kennis en ben ik gewoon allemaal mensen uit mijn omgeving gaan portretteren.” Door heel veel te fotograferen, te leren van zijn fouten en door te kijken naar andere fotografen is André gekomen tot zijn huidige stijl van portretteren. Fotografen als Erwin Olaf, Helmut Newton en David Lachapelle vormen daarin een inspiratiebron.

Abstracte collages

“Naast portretten maak ik digitale abstracte collages met Photoshop. Deze bestaan soms uit wel 20 of 30 verschillende lagen. Door een onderzoekende werkwijze is de uitkomst onvoorspelbaar. Dat geeft spanning tijdens het werkproces en in het eindresultaat”, vertelt André. In de digitale fotobewerkingen komen vaak herkenbare vormen terug zoals trappen in musea, ramen en schaduwen van objecten op muren. “Vaak zijn subtiele details terug te vinden. Hoe langer je kijkt hoe meer je ziet.”

Website digitale fotobewerkingen: https://andrehanekampartis.wixsite.com/andrehanekamp
Website portretfotografie: www.ahfotostudio.nl

datum van publicatie: 18 mei 2018