over ons
sluiten
0321 388 777

Flevolandse TaalHelden bekend

welzijn

In Lelystad zijn gisteren de Taalhelden van de Provincie Flevoland bekend gemaakt. De drie Taalhelden zijn: Gormah Dade uit Almere (Taalcursist), Ike Bruens uit Dronten (Taalbegeleider) en Marlies Zwanenburg uit  Dronten (Bruggenbouwer). TaalHelden zijn mensen die zich bijzonder verdienstelijk inzetten voor een beter geletterd Nederland. Christa Gerritsen (regio-coördinator gemeente Almere) onthulde de namen en zette de drie Taalhelden in het zonnetje tijdens een high-tea in Lelystad.

TaalHeld Ike Bruens: “Ik heb inmiddels 30 tot 35 kandidaten begeleid met taal. Maar het geeft me zoveel energie en plezier. Mensen die naar Nederland komen om een nieuwe toekomst op de bouwen hebben vaak veel bagage, maar ze zijn je zo dankbaar. Dat is geweldig”.

Iedereen kon zijn of haar TaalHeld aanmelden op de website van Stichting Lezen & Schrijven. Hier zijn drie mensen uitgekomen die de titel TaalHeld het komend jaar mogen dragen.

Winnaars dingen mee in landelijke verkiezing
In alle twaalf de provincies zijn de TaalHeldenprijzen uitgereikt. Zie voor een overzicht van alle provinciale TaalHelden: weekvandealfabetisering.nl/taalhelden. Uit deze TaalHelden worden in januari 2017 de drie Landelijke TaalHelden verkozen. Bij deze prijsuitreiking die in samenwerking met ACHMEA wordt georganiseerd, is ook H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden aanwezig.

datum van publicatie: 13 oktober 2016