over ons
sluiten
0321 388 777

Flavour & Film met Oscar winnaar Green Book

film

Kom genieten van de filmreeks Flavour & Film. Iedere maand programmeert De Meerpaal een prachtige film gecombineerd met een arrangement. Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart is de film Green Book (bekroond met de Oscar voor Beste Film) te zien in Dronten in combinatie met een wijn-, koffie- of luncharrangement. Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Reserveren

De aanvang voor het wijnarrangement op donderdag 7 maart is 18.45 uur. Een filmkaartje, inclusief een glas wijn en een versnapering in de pauze, kost € 11,50 per persoon. De aanvang voor het koffiearrangement op vrijdag 8 maart is om 10.30 uur. De prijs hiervoor is € 9,- per persoon. Daarna start om 12.00 uur het luncharrangement. De prijs voor de film inclusief lunch is € 18,- per persoon (incl. 1 consumptie). Tickets zijn verkrijgbaar via het Serviceplein in De Meerpaal of online via www.meerpaal.nl. De receptie op het Serviceplein is geopend op maandag tot en met woensdag van 09.00 tot 17.00 uur, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

datum van publicatie: 21 februari 2019