over ons
sluiten
0321 388 777

Films in de voorjaarsvakantie

film

De voorjaarsvakantie komt eraan. Een heerlijke week om samen met vrienden en familie naar de film te gaan. Komende week zijn er maar liefst 13 verschillende films te zien. Van Woezel & Pip tot Familieweekend; er is voor ieder wat wils. Splinternieuwe films zijn in ieder geval Dirty Grandpa en Knielen op een bed violen.

In Dirty Grandpa gaat de brave advocaat Jason (Zac Efron) trouwen met Meredith (Julianne Hough). Tussen alle trouwdagstress wil zijn opa (Robert De Niro) opeens een lift naar Florida. Maar daar is Spring Break in volle gang en komt het aanstaande huwelijk van Jason plots in gevaar. Want via uitzinnige feesten, bargevechten en een epische karaokenacht is ‘vieze’ opa van plan zijn kleinzoon mee te sleuren in de wildste trip van hun leven!

Knielen op een bed violen
Jeugdliefdes Hans (Barry Atsma) en Margje (Noortje Herlaar) leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

Zootropolis
Zootropolis is een stad als geen ander, een moderne wereld met alleen dieren. De stad bestaat uit verschillende wijken zoals de chique Sahara Square en het ijskoude Tundratown. Het is een mengelmoes van dieren uit verschillende omgevingen die samenleven. Het maakt niet uit wie of wat je bent, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis. Maar wanneer de optimistische officier Judy Hopps zich aansluit bij de politie, ontdekt ze dat het niet zo makkelijk is als eerste konijn bij het politiekorps vol grote, stoere dieren. Vastberaden om zichzelf te bewijzen, grijpt ze de kans een zaak op te lossen.

datum van publicatie: 25 februari 2016