over ons
sluiten
0321 388 777

Filmmarathon Fantastic Beasts in De Meerpaal

film

Bij De Meerpaal beleef je op zaterdag 17 november de Fantastic Beasts Marathon! De ultieme kans om (nog eens) de eerste en de gloednieuwe tweede Fantastic Beasts-film achter elkaar te zien. Vanaf 16.00 uur start ‘Fantastic Beasts And Where To Find Them’ (deel 1) en om 20.00 uur Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (deel 2). Tussendoor is het mogelijk een hapje te eten in het Grand Café van De Meerpaal.

Deel 1 begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld.

Deel 2: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Aan het einde van de eerste film werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Maar hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

datum van publicatie: 18 oktober 2018