over ons
sluiten
0321 388 777

Feest voor jonge mantelzorgers

welzijn

Ook dit seizoen organiseert De Meerpaal Welzijn activiteiten voor jonge mantelzorgers. “Veel jonge mantelzorgers vinden hun taken vanzelfsprekend en beseffen niet dat ze mantelzorger zijn”, vertelt projectleider Claudia Jansen. “Tijdens onze activiteiten willen we ze in het zonnetje zetten en laten zien hoe bijzonder ze zijn.” Op woensdag 7 oktober kunnen jonge mantelzorgers in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar genieten van verschillende activiteiten. Aanmelden kan tot 4 oktober via c.jansen@meerpaal.nl.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot ongeveer 25 jaar die thuis (of in de directe omgeving) opgroeien met een familielid die langdurig chronisch ziek is, lichamelijke en/of psychische beperkingen heeft of verslaafd is. Dit is meestal een vader of moeder, maar kan ook een broer of zus zijn, of zelfs een opa of oma. Niet alle kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek gezinslid zijn ook jonge mantelzorgers. De aard van de zorg van jonge mantelzorgers kan bestaan uit huishoudelijke taken, emotionele steun geven of verzorgende taken uitvoeren voor het chronisch zieke of gehandicapte gezinslid.

Programma

Tijd: 16.30 – 20.00 uur
Activiteiten: kennismaken, pizza’s bakken, sport & spel (o.a. Archery Tag)

Ken jij een jonge mantelzorger?

Veel kinderen en jongeren zullen zich niet als jonge mantelzorgers herkennen. Voor hen worden de dagelijkse taken gezien als ‘normaal’. Vaak ziet de omgeving wél of een kind echt kind kan zijn. Kent u een jonge mantelzorger? Dan zou het fijn zijn als u hem of haar wilt wijzen op bovenstaande activiteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Jansen, 06 515 36 434.

datum van publicatie: 22 september 2020