over ons
sluiten
0321 388 777

Fabian Fransiscus boegbeeld van positieve stroming.

theater

Cabaretier Fabian Franciscus timmert op dit moment lekker aan de weg. Tot en met december toert hij met zijn succesvolle reprisevoorstelling ‘Vlafeest’ langs diverse theaters. De meeste shows zijn bijna of helemaal uitverkocht en het publiek is niet te beroerd een eindje voor hem om te rijden. In de Meerpaal is zijn show op 20 november te zien en vanwege de vele aanvragen al verplaatst van de Kleine Zaal naar de Grote Zaal.

Hoogste tijd voor een update over de cabaretier die met zijn ontwapenende openheid over zijn autisme en OCD praat. Voor veel van zijn bezoekers is Fabian steeds meer het boegbeeld van een stroming waar hij eerlijk en open over psychische aandoeningen praat.

Meer dan 1.000.000 views
Met inmiddels een totaal bereik van meer dan 1.000.000 views op Facebook en YouTube bereikt het positieve verhaal van Fabian steeds meer mensen. Zijn programma Vlafeest gaat over hoe hij steeds beter heeft leren leven met autisme (ASS), OCD en fobieën. Het positieve verhaal in Vlafeest weet, zeker in deze tijd waarin er juist een grote vraag is naar positieve verhalen van mensen met een psychische diagnose/ een GGZ verleden, veel mensen te interesseren en vooral te raken. De show van Fabian is wat dat betreft breder dan autisme of OCD alleen. Het gaat ook over wat hij zelf ‘mind positivity’ noemt. Accepteren hoe jij en je hoofd werken en daar juist je kracht uit halen: “Eigenlijk zet ik mijn eigenaardigheid nu in als een kracht, dat had ik vroeger nooit verwacht.”

Zijn publiek weet het ook mooi te omschrijven, zoals in de grote hoeveelheid aan reacties op zijn profiel is te lezen; “Wij vonden het ook super goed…we hebben gelachen en toch ook een heel goed beeld gekregen. Je bent een inspiratie!”.

De grens over
Vanaf oktober 2019 gaat Fabian voor het eerst met Vlafeest de grens over. Hij speelt dan in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Dat het publiek in België nieuwsgierig is naar Fabian bewijst de kaartverkoop. De voorstelling in de kleine zaal was in een mum van tijd uitverkocht.

Ambassadeur
Als kersverse ambassadeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) geeft Fabian een gastoptreden tijdens het AutismeCongres. Dit jaarlijkse congres wordt gehouden op 15 november in het Beatrixtheater in Utrecht. Klik hier voor meer informatie over het congres.

Try-outs ‘Kleine Wereld’
Na een korte rustperiode begint op vrijdag 7 februari 2020 de try-out tournee van Kleine Wereld, de tweede avondvullende theatervoorstelling. Fabian over Kleine Wereld: “De voorstelling gaat over mijn strijd om mijn eigen ‘kleine wereld’ zo nu en dan eens te verlaten. Voor hen die ook ooit ‘coaching’ hebben gehad, zal ‘Kleine Wereld’ vol zitten met herkenbare (en soms wat minder herkenbare) avonturen bij de psycholoog.” In zijn nieuwe voorstelling gaat hij nog iets verder in op het geestelijke aspect en als GGZ ervaringsdeskundige op zijn eigen kenmerkende manier vanuit een andere kant belichten dat er niet alleen maar verschrikkelijk nieuws uit de GGZ hoek komt.

datum van publicatie: 26 oktober 2019